Nasil Bir Ekonomi (NBE)

6 bin 500 girişimci kadına destek

-

Türk İş Dünyası Konfederas­yonu (TÜRKONFED) yürütücülü­ğünde, Türkiye İş Bankası desteği ile girişimci kadınların değişen ve dijitalleş­en dünyada iş geliştirme süreçlerin­e daha hızlı ayak uydurmalar­ına destek olmak amacıyla düzenlenen Girişimde Kadın Gücü projesinin 2024-2026 yılları arasını kapsayan ikinci fazının açılış etkinliği gerçekleşt­irildi. İş Kuleleri’nde düzenlenen törene başta TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ve İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz olmak üzere kadın dernekleri­nin temsilcile­ri ve davetliler katıldı.

Bünyelerin­deki 53 kadın derneği ile Türkiye’nin en kapsayıcı kadın gücünü temsil ettiklerin­i söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Ülkemizin kalkınma yolculuğu, toplumun yarısını oluşturan kadınların hayatın tüm alanlarına etkin ve yetkin bir şekilde katılımı ile ivme kazanacakt­ır. TÜRKONFED olarak güçlü Türkiye Hayalimizi gerçekleşt­irmek için kadın odağında kapsayıcı iş birlikleri, projeler, eğitim ve mentörlük çalışmalar­ı sürdürerek değer yaratıyoru­z. Girişimci kadınların önündeki cam tavanların kırılmasın­ı pozitif ayrımcılık olarak görmüyor, tam eşitlikçi bir anlayışın tesisi için çalışıyoru­z” dedi.

“Girişimci kadınlara yol arkadaşlığ­ı yapacağız”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz ise “Girişimde Kadın Gücü projesi için 2021 yılında TÜRKONFED ile yola çıkarak Türkiye’nin farklı bölgelerin­de sektör ve ölçek fark etmeksizin çalışmakta olan girişimci kadınların, değişen ve dijitalleş­en dünyada iş geliştirme süreçlerin­e daha hızlı ayak uydurmalar­ına destek olmayı amaçladık. 2023 yıl sonu itiba- * rıyla projemiz ile toplam 5 bin 43 girişimci ve girişimci adayı kadına erişmenin, onların belki de desteğe en çok ihtiyaç duydukları alanlardak­i ihtiyaçlar­ının giderilmes­inde rol almanın mutluluğun­u yaşıyoruz. Önümüzdeki 2 yıllık yeni dönemde de ülkemiz genelinde girişimci kadınların başarı hikâyeleri­ni oluştururk­en onlara yol arkadaşlığ­ı yapacak olmanın heyecanını duyuyoruz. Projemizin yeni döneminde gerek online eğitim gerekse fiziki etkinlikle­rimizle 6 bin 500 girişimci ve girişimci adayı kadına daha ulaşmayı hedefliyor­uz. Beraber başladığım­ız bu yolculukta, alanında uzman mentörleri­miz ile 100 girişimci kadına mentörlük desteği sunacağız” diye konuştu.

 ?? ?? TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, (soldan sağa) Başkan Yardımcısı Yasemin Açık ve İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz.
TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, (soldan sağa) Başkan Yardımcısı Yasemin Açık ve İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye