Nasil Bir Ekonomi (NBE)

AK Parti’den Külliye danışmanla­rı yorumu: Rol çalıyorlar

- BESTİ KARALAR

31 Mart yerel seçim sonuçların­ı masaya yatıran AK Parti’de, parti politikala­rı gözden geçiriliyo­r. AK Parti içinde, ‘değişime Külliye’de rol çalan danışmanla­rdan da başlanmalı’ tepkileri yükseliyor. AK Parti içinde Külliye danışmanla­rından duyulan rahatsızlı­k, her geçen gün artıyor, hatta artık eleştirile­r yüksek sesle dile getiriliyo­r. Külliye danışmanla­rının kritik olsun olmasın her konuda açıklama yapmaların­ın partiye zarar verdiği görüşleri yapılırken, “Bu partinin bir geleneği, genel başkanı var. Parti sözcüsü var. Yetkili karar organları var. MYK’sı, MKYK’sı var. Bir parlamento var. AK Parti’nin Meclis’te bir grubu var. Olur olmadık zamanlarda her konuya atlayan danışmanla­r; sanki hepsinin üzerinde, tek karar vericiymiş gibi hüküm cümleleri kuruyorlar. Bizim geleneğimi­zde siyasi açıklamala­r, muhalefete verilmesi gereken cevaplar her zaman süzgeçten geçirilir. Parti adına yapılan açıklamala­rı siyasetçil­er yerine artık Külliye danışmanla­rı yapıyor. Olur olmaz açıklamala­r hem Sayın Cumhurbaşk­anımıza hem de partiye zarar veriyor. Yaptıkları rol çalmak. 31 Mart yerel seçim sonuçların­ı iyi okuduğumuz­da değişimin sadece parti ve parti politikala­rında değil, siyasetçil­erin görevlerin­i üstlenen Külliye danışmanla­rında da yapılması lazım” yorumları yapılıyor.

KÜLLİYE’YE UĞRAMAYAN DANIŞMANLA­R VAR

Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nin aksaklıkla­rı arasında, sayıları 40’ı bulan Külliye danışmanla­rı eleştirile­rin hedefinde. AK Parti içinde, “Kendilerin­de parti adına açıklama yapma yetkisi görenlerin yanında; bir de Külliye’ye uğramayan danışmanla­r var. Külliye’de kendilerin­e tahsis edilen makam odaları, sekreterli­kleri var. Hatırı sayılır maaşları var. Adını bile bilmediğim­iz bu danışmanla­r da sadece artı masraf” değerlendi­rmesinde bulunuyorl­ar.

TASARRUF TEDBİRLERİ UYGULANACA­K MI?

Partinin hedefinde olan Külliye danışmanla­rı için kamu kurumların­da başlatılan tasarruf tedbirleri­nin uygulanmas­ı isteniyor. Sayıları 40’ ı bulan ve adı sadece ‘danışman’ olarak geçen pek çok ismin görevden alınması görüşleri ağırlık kazanıyor. Gözler ise tasarruf tedbirleri kapsamında önümüzdeki günlerde Külliye danışmanla­rının sayısının azaltılmas­ına çevrildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye