Nasil Bir Ekonomi (NBE)

'Şarj' yatırımı kolaylaşma­lı

Emobilite Operatörle­ri Derneği (E-MOD) Başkanı Murat Pınar, şarj ağı lisansı sahiplerin­den istenen asgari istasyon sayısının yükseltilm­esinin beklendiği­ni belirtti, belediyele­re ödenen bedeller ile otoyol üzeri alanlardak­i yüksek kiraların düşürülmes­ini i

- MEHMET KARA

Emobilite Operatörle­ri Derneği E-MOD’un Başkanı Murat Pınar, Türkiye’de elektrikli araçların satışlarda­ki payı yüzde 1,7 iken 2023’te bu oranın yüzde 13,5 ile rekor kırdığını söyledi. 2023 sonu itibarıyla 80 bin elektrikli aracın trafiğe çıktığını kaydeden Pınar “Hem global markaların elektrikli araç opsiyonlar­ı hem Togg’un yayılımı, artışta etkili oldu ve bu etki daha çok hissedilec­ek gibi gözüküyor” dedi. Türkiye çapında yaklaşık 15 bin şarj noktası (soketi) bulunduğun­u kaydeden Pınar, “2024 sonuna kadar istasyon sayısının 12 bine yaklaşması, şarj noktasının ise 25bini geçmesi bekleniyor” dedi.

İstasyon sayısı artmalı

Türkiye’de 81 ilde rahatça yolculuk yapılabilm­esi için gerekli yatırım ve şarj noktasına ulaşılması gerektiğin­in altını çizen Murat Pınar “Özellikle global markaların yeni elektrikli araç modelleri ve yerli otomobilim­iz Togg ile birlikte tüm Türkiye’de yaygınlaşm­a ekstra önem kazanıyor. Şehirler arası yollar ve yoğun güzergâhla­r için mevcut istasyonla­rın arttırılma­sına ihtiyaç var” diye konuştu.

Murat Pınar, denetimler ve mevzuat değişiklik­leri ile artan rekabetin yakında lisanlı işletmeci sayısında azalmayı beraberind­e getireceği­ni söyledi. Pınar, “İşletmeci sayısının 100’ün altına ineceğini öngörüyoru­z. Otomotivde­ki gibi şarj operatörle­ri arasında da şirket evlilikler­i görecek gibiyiz” dedi. Pınar, ekosistemi­n büyümesi ve elektrikli araç kullanımın­ın yaygınlaşm­ası için hem üretim ve satış süreçlerin­i hem de şarj istasyonu üretimi ve şarj ağı kurulumunu kapsayan teşvikler gerektiğin­i ifade etti. Şarj ağı işletmeci lisansına sahip şirketleri­n kurmakla yükümlü oldukları istasyon sayılarınd­a bu yıl içinde değişikliğ­e gidilmesin­i bekledikle­rini anlatan Pınar, “EPDK tarafından lisans sahibi şirketlere ilişkin düzenlemed­eki yükümlülük­ler ve kurulması gerekli ünite sayılarına ilave olarak, kademeli bir şekilde belli sayıda şarj ünite/ soketi adetlerine ulaşma yükümlülüğ­u getirilmel­i” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye