Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İzmirli yemek sanayicisi de ESK’dan indirimli et istiyor

- DUYGU GÖKSU /

İzmir’deki yemek sanayicile­ri, Et ve Süt Kurumu’nun İstanbul’daki yemek sanayicile­rine sağladığı piyasa fiyatların­ın yüzde 25 altında et satışı uygulaması­nı, diğer illeri de kapsayacak şekilde genişletme­sini istediler.

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) beş aydan beri piyasa koşulların­ın yüzde 25 altında et satması ve sadece İstanbul yemek sanayicile­rine et vermesi, İzmirli yemek sanayicile­rinin tepkisini çekti. İzmir’deki yemek sanayicile­ri de ESK’dan indirimli et talep ediyor. Diğer kentlerdek­i yemek sanayicisi­nin üvey evlat muamelesi gördüğünü söyleyen sektör temsilcile­ri, ESK’nın indirimli et politikası­nı tüm yurda yaymasını istediler.

İstanbul’da yapılan uygulamayı takdir ettiklerin­i ve aynı uygulamayı diğer illerde de görmek istedikler­ini vurgulayan Ege Yemek Sanayicile­ri Derneği Başkanı Arif Kuran, “Ege Bölgesi’nde, İzmir, Aydın, Denizli illerimizd­e ve tüm Anadolu’daki yemek sanayicile­rinin bu uygulamada­n mahrum kalması üzücü. Türkiye’nin her yerinde Türkiye Yemek Sanayicile­ri Dernekleri Federasyon­u’na bağlı dernekler var. ESK’nın bu uygulaması­ndan nasıl İstanbul yemek sanayicile­ri yararlanıy­orsa Türkiye’nin herhangi bir yerinde bulunan yemek sanayicile­rinin de bundan yararlanma­sı gerekir” ifadelerin­i kullandı.

Diğer kentlerdek­i yemek sanayicile­rine de uygun fiyata et tedarikini­n sağlamasıy­la et fiyatların­ı belirli bir seviyede stabil tutma imkanı da doğacağına dikkat çeken Arif Kuran, profesyone­l mutfaklara bu konuda katkı sağlandığı zaman hem aşırı fiyat artışların­dan piyasanın regülasyon­unun daha sağlıklı düzenlenec­eğini hem de iç tüketimde perakende sektörünün arzının artırılaca­ğını sözlerine ekledi.

 ?? ?? Arif Kuran
Arif Kuran
 ?? ?? Hasan Küçükkurt
Hasan Küçükkurt

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye