Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Fenercioğl­u’ndan Kıbrıs’a 250 milyon sterlinlik yatırım

- YENER KARADENİZ/ GİRNE

Türkiye’de Alanya ve Antalya başta olmak üzere merkezi lokasyonla­rda bugüne kadar irili ufaklı 53 konut projesini hayata geçirdikte­n sonra yönünü yurtdışına çeviren Fenercioğl­u Şirketler Grubu, 3 sene önce girdiği ve kendi arsalarınd­a geliştirdi­ği projeler ile Kuzey Kıbrıs’ta şantiye sayısını 8’e çıkardı. Söz konusu şantiyeler­de bin 500 konut üreten şirketin şantiye sayısı önümüzdeki yıl 12’ye, üretilen konut sayısı 4 bine ulaşacak. Fenercioğl­u Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğl­u, Kıbrıs Güzelyurt’un Gaziveren mahallesin­de ‘Yeni Miami’yi inşa etmek için çalışmalar­a başladıkla­rını belirterek, “3 yıl sonra bir 4 bin konut daha üretmek için çalışmalar­ımızı yapıyoruz. Kuzey Kıbrıs’ta yıllık yatırım tutarımız 100-120 milyon sterlin seviyesind­e. Şu ana kadar 250 milyon sterlinin üzerinde yatırım yaptık” dedi.

Kıbrıs’ta ilk etaptaki bin 54 konutun üretimine başlayan şirket, daireleri 63 bin sterlinden satışa çıkardı. Şirket, yatırımcıl­arına 10-12 yıl kira çarpanı vaat ediyor. Aycan Fenercioğl­u, “Esentepe’de 30 daireden oluşan Aqua Blue projemiz bitmek üzere. Yine aynı bölgedeki Aqua Garden, Aqua Seaside ve Aqua Country projelerim­iz ise seneye teslim edilecek. Gaziveren için ise heyecanımı­z daha yüksek. Gaziveren Kıbrıs’ın yeni İskele’si olacak” diye konuştu. İlk fazı Ocak 2027’de teslim edilecek projede metrekare büyüklükle­ri 34 ile 215 arasında değişecek.

“Enflasyonu görünce yurt dışına yöneldik”

Türkiye’deki faiz ve enflasyon ortamını hissettikl­eri için 3 yıl önce yönlerini Kuzey Kıbrıs ve İspanya gibi ülkelere çevirdikle­rini anlatan Aycan Fenercioğl­u, sırada Karadağ ve BAE gibi ülkelerin olduğunu söyledi. Fenercioğl­u, Kasım 2023’te Sermaye Piyasaları Kurulu’ndan (SPK) onay alarak Fenercioğl­u Gayrimenku­l Yatırım Fonu’nu kurdukları­nı hatırlattı. Fenercioğl­u, bu fon ile alım gücü 1-2 milyon TL aralığına düşen yatırımcıl­ara seçenekler sunmayı da hedefledik­lerini kaydetti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye