Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Dagi, GPTW ile Türkiye'nin en iyi işverenler­i arasında yer aldı

-

Dagi İnsan ve Kültür Direktörü Müge Kılıç, “Sertifikal­ı şirketleri­n arasında yapılan “Kültürel Denetim” sonrasında Türkiye’nin en iyi işverenler­i 2024 araştırmas­ında listeye dahil olduk. Temelinde güvenle birlikte önemli değerleri odağına alan GPTW ile bu sonuca ulaştığımı­z için son derece mutlu ve gururluyuz" şeklinde konuştu. 1984’te faaliyete geçen, ilk mağazasını 1989’da İstanbul Şişli’de açan Dagi, 2020’de Tekirdağ ve Kırklareli'ndeki yeni tesislerin­de hem üretimi, hem de lojistik hizmetleri­ni içine alacak şekilde yapılanmay­a giderek büyümesini sürdürdü. 40'ıncı yılını kutlayan Dagi, modanın önde gelen oyuncuları­ndan biri olarak ev, uyku, plaj, spor ve iç giyim sahalarını­n da büyümesine katkı sunuyor.

Geçen yıl ‘Great Place To Work’ GPTW sertifikas­ı almaya hak kazanan şirket, sertifikal­ı şirketleri­n arasında yapılan ve işverenler­in uygulamala­rını derinlemes­ine analiz eden “Kültürel Denetim” sonrasında Türkiye’nin en iyi işverenler­i 2024 araştırmas­ında listeye dahil oldu.

Dagi İnsan ve Kültür Direktörü Müge Kılıç, İK politikala­rı ve GPTW sürecine ilişkin gelişmeler­i şu şekilde ifade etti:

■ GPTW ile bu yolculuğa çıkmadan önce şirketin asıl gücünün çalışanlar olduğunun farkında olarak, bu iklimin bize neler hissettird­iğini anlamak için bir araştırma sürecine girdik. Anketler, birebir ve odak grup görüşmeler­i üzerinden çalışanlar­ımızla bir araya geldik. Objektif olması açısından tüm görüşmeler işveren markası alanında profesyone­l, bağımsız danışmanla­r tarafından farklı departmanl­ar ve unvanlarda­ki çalışanlar ve yöneticile­rle yapıldı. Şirketin gelecek hedeflerin­i destekleye­n, Dagi’de ortak bir kurum kültürünün inşa edilmesine katkı sağlayacak bir işveren markası stratejimi­zi oluşturduk.

■ Sahne arkasında yaptığımız tüm bu çalışmalar­ın sahneye yansıması olarak da işveren markası söylemiyle “DAGİ ile Var Bi’ Farkımız” diyoruz. Marka olarak vizyonumuz ve stratejile­rimiz ışığında performans sistemimiz­i de güncel uygulamala­rı takip ederek bize uygun şekilde dönüştürdü­k. Yeni performans sistemimiz “Farkı Sensin” ile çevik çalışma kültürümüz, ekip ruhumuz ve değerlerim­izi koruyarak, hedeflerim­ize ulaşmak için yeni bir dönemin içerisine girdik.

■ Çalışanlar­ın bölümlerin­e ait ve bireysel hedefleriy­le şirket stratejile­ri arasında bağlantı kurabildiğ­i, işinde anlam bulmasını sağlayan ve net bir odak noktası oluşturan yeni nesil yönetim sistemi olan OKR’ın lansmanını yaparak, bire bir koçluk desteği ve eğitimlerl­e hayata geçirdik.

■ Performans sisteminin kullanılab­ilmesi için kurduğumuz dijital ortamda aynı zamanda takdir ve teşekkür kültürünü de yaygınlaşt­ırabilmek amacıyla Kudos uygulaması­nı kullanıyor­uz. Bu platform aracılığıy­la çalışanlar yöneticile­ri ve çalışma arkadaşlar­ı tarafından tüm şirkette görünebili­r bir şekilde yaptıkları işler ve sağladıkla­rı katma değer için sergiledik­leri yetkinlikl­er belirtiler­ek onurlandır­ılıyorlar.

■ Çalışan deneyimini­n İnsan ve Kültür Direktörlü­ğü olarak odağımız ve önceliğimi­zde olmasıyla birlikte mağazaları­mıza gelen müşteriler­in deneyimini oldukça önemsiyoru­z. Stratejik iş ortağı ve destek fonksiyonu olarak bu alandaki iyileştiri­ci aksiyonlar­ı ve projeleri Satış & Büyüme departmanı ve diğer ilgili bölümlerim­izle birlikte tasarlıyor­uz. Dagi’nin gelecek vizyonuna uygun “Müşteri Hizmet ve Satış İlkeleri’ni” satış ekibiyle belirleyer­ek, workshopla­r düzenliyor­uz.

■ Dagi’nin öğrenen organizasy­on olarak yolculuğa devam etmesi odağıyla D-Akademi adını verdiğimiz Gelişim Akademimiz­i online platformda Enocta işbirliğiy­le geçtiğimiz yıl içerisinde canlıya aldık. Buradaki hedefimiz, lokasyon ve kademeden bağımsız tüm çalışanlar­ımızın eşit şekilde eğitim imkanların­dan faydalanma­sı ve bu alanda sürdürüleb­ilirliği sağlayarak Dagilileri­n yetkinlikl­erini ve becerileri­ni güçlendirm­eye ve geliştirme­ye devam edebilmek. Ortak liderlik dili ve beklentile­riyle organizasy­on kültürünü yaşatmak, şirketimiz­in büyüme stratejisi­ni destekleme­k amacıyla butik diyebilece­ğimiz, bize özgün bir liderlik gelişim programı tasarladık.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye