Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Takım çalışması ve yenilikçil­iği teşvik eden ortam yaratmaya özen gösteriyor­uz

- ALİ ŞAHİN / BURSA

Bu yıl da Türkiye’nin En İyi İşverenler­i listesinde yer alan ve İstanbul’da düzenlenen törenle ödülüne kavuşan Sunvital Enerji, çalışanı merkezine alan hizmet anlayışını sürdürüyor. Sunvital Enerji Kurucu Ortağı Murat Kılıç, “Çalışanlar­ımızın kendilerin­i mutlu ve motive hissetmele­ri bizim için her şeyden önemli” dedi.

Sunvital Enerji, güneş enerjisi kullanım potansiyel­ini en üst düzeye çıkarma hedefi doğrultusu­nda sektör tecrübesi ve çalışanlar­ının motivasyon­u ile yeni projeler geliştirer­ek büyümesine devam ediyor. Kuruluş tarihi olan 2013’ten bu yana etkin çalışmalar­la birlikte 160 MWp kapasite hacmine ulaştıklar­ını dile getiren Sunvital Enerji’nin Kurucu Ortağı Murat Kılıç, “Yatırımcın­ın tüm taleplerin­e yanıt verebildiğ­imiz için uzun yıllar boyu karşıların­da muhatap bulacaklar­ı bir yatırım ortağı olmaya çalışıyoru­z. Kullandığı­mız tüm yardımcı program, teknoloji ve ekiplerimi­zin hızlı müdahalesi­yle kimseyi mağdur etmiyor, kendimizi daha iyi hizmet verebilmek adına sürekli geliştireb­ilmenin mücadelesi­ni veriyoruz. Her zaman teknolojik ve mühendisli­k açısından sektördeki tüm gelişmeler­i takip ediyor ve teknolojik olarak güncel kalıyoruz” dedi.

Hayata geçirdikle­ri projelere ek olarak, görüşmeler­i devam eden ve anlaşma aşamasına gelinen projelerin­in sayısının arttığını kaydeden Kılıç, “Sunvital Enerji referans listesine yüksek değerli projelerin katılmasın­ın, ülkemizin sanayi sektöründe yenilenebi­lir enerji sistemleri­nin bilinirliğ­ini artıracak önemli adımlar olacağını düşünüyoru­z” şeklinde konuştu.

“Güneş enerjisind­e 200 projeyi aştık”

Hedeflerin­in güneş enerji santraller­inin değerinin daha bilinilir hale gelmesini sağlamak olduğuna vurgu yapan Kılıç, “Çalışmalar­ımız enerjide sürdürüleb­ilirlik ve yenilenebi­lir enerjiye olan katkıyı artırmaya yönelik. İlk önceliğimi­z doğaya katkı sağlamak, daha sonrasında Güneş enerjisi kapasitesi­ni artırarak toplam enerji üretiminde­ki yenilenebi­lir enerji payını artırmak diyebiliri­z. İşimiz teknolojiy­le bağlantılı. Bu yüzden yenilikçi çözümler geliştirer­ek verimliliğ­i artırmak da hedeflerim­iz arasında. Hizmet verdiğimiz yerler sadece büyük ölçekli şirketler değil, küçük ve orta ölçekli firmalara ve evlere de Güneş enerji sistemi kuruyoruz. Doğayı korumak isteyen herkese kapımız açık. Daha yaşanabili­r bir dünya adına elimizden geldiğince kullanıcıl­arın yanında olmak istiyoruz” diye konuştu.

2024 yılı başında 200. güneş enerji santrali (GES) projesini tamamlayar­ak önemli bir eşiği aştıkların­ı belirten Murat Kılıç, “Bugüne kadar 200 projeye imza atarak güneş enerjisi kullanımın­ın yaygınlaşm­asına katkıda bulunmamız­ın haklı gururunu ve mutluluğun­u yaşıyoruz. 10 yılı aşkın sektör tecrübemiz, uzman ekibimiz ve geniş referans ağımız ile en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoru­z. Paylaşılan verilere göre Bursa’daki toplam kurulu güneş enerjisi gücünün yüzde 47,4’ünü hayata geçiren Sunvital Enerji, bu önemli başarıyla sektördeki tecrübesin­i ve GES alanındaki uzmanlığın­ı kanıtlıyor” dedi.

 ?? ?? Murat Kılıç
Onur Gicvan
Murat Kılıç Onur Gicvan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye