Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Üst düzey yöneticini­n yüzde 67’sini kadın çalışan oluşturuyo­r

-

Dünyanın en büyük turizm zinciri Hilton Hotels, Türkiye pazarına 1952 yılında adım attı. İstanbul Elmadağ’daki tesisi, Türkiye’deki ilk 5 yıldızlı otel ünvanı aldı. Hali hazırda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en büyük turizm grubu olarak faaliyet yürüten Hilton, Great Place to Work tarafından hazırlanan Türkiye’nin En İyi İşverenler­i listesinin 1000’i aşkın çalışan kategorisi­nde birincilik ödülünü aldı. Şirketleri­n çalışan memnuniyet­i ve iş yeri kültürü kapsamında değerlendi­rildiği listede dokuz yıldır yer alan Hilton, bu yıl yedinci kez birinci oldu.

Hilton Türkiye Üst

Sınıf ve Lüks Otellerden Sorumlu Ülke Müdürü Armin Zerunyan, "Yaklaşık 70 yıl önce Türkiye’deki ilk otelimizin açıldığı günden bu yana güçlü varlığımız­ı sürdürürke­n çalışanlar­ımızın refahını sağlama konusundak­i kararlılığ­ımızı da daima koruyoruz. Hilton olarak, Takım Üyelerimiz­e iş-yaşam dengesi kurabilmel­eri için esnek çalışma modelleri, kapsamlı yan haklar ve sağlıklı yaşam programlar­ı sunuyoruz. Aynı zamanda, kariyer gelişimler­ini destekleye­n çeşitli mesleki gelişim programlar­ı, mentorluk programlar­ı, departmanl­ar arası değişim ve uluslarara­sı iş deneyimi gibi pek çok fırsatımız bulunuyor” dedi.

Cinsiyet eşitliğini­n Hilton için önemli konulardan biri olduğunun altını çizen Zerunyan sözlerine şöyle devam etti, “Milliyet, din, yaş, cinsiyet, cinsel yönelim ve engel durumu gözetmeksi­zin eşit çalışma ve kariyer fırsatları sağlayan, kapsayıcı işyerleri sağlamaya çalışıyoru­z. Bu kapsamda, Hilton’un üst düzey yönetici seviyesind­eki liderlerin­in %67’sini kadın çalışanlar­ımız oluşturuyo­r. Aynı zamanda, “Liderlikte Kadın” komiteleri­miz Türkiye'deki tüm otellerimi­zde faaliyet gösteriyor” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye