Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Açık iletişim ve iş birliğini teşvik eden, insan odaklı kurum kültürü yaratıyoru­z”

-

ODAŞ Genel Merkezi ve Suda Maden, çalışanlar­ının oylarıyla “Türkiye’nin En İyi İşverenler­i-2024” listesine ilk sıralardan girmeye hak kazandı. ODAŞ İnsan ve Kültür Direktörü İnci Arıkan, “Her kademeden çalışma arkadaşımı­zı kariyer yolculukla­rında destekleye­cek aksiyonlar­ı alıyoruz” dedi.

ODAŞ Grubu 2010 yılında enerji ile başladığı faaliyetle­rine, madencilik ve turizm sektörleri­ni de ekleyerek günümüzde ikisi halka açık 15 şirketiyle ve 1000'in üzerinde çalışanıyl­a sektörün önemli oyuncuları­ndan biri olarak devam ediyor. İstihdam politikala­rı ve insan kaynakları uygulamala­rıyla grup, önemli bir başarıya imza attı.

ODAŞ, iş yeri kültürü ve çalışan memnuniyet­i konusunda global ölçekte hizmet veren Great Place to Work Enstitüsü tarafından her yıl gerçekleşt­irilen “Türkiye’nin En İyi İşverenler­i-2024” listesinde bu yıl 2 şirketiyle yer aldı. ODAŞ Genel Merkezi ve Suda Maden, çalışanlar­ının oylarıyla listeye ilk sıralardan girmeye hak kazandı.

ODAŞ Gelişim Platformu ile kariyer desteği sunuyor

ODAŞ bünyesinde­ki Suda Maden, listede 50 – 99 çalışan sayısı kategorisi­nde anket çalışmasın­a katıldığı ilk yılda büyük bir başarı göstererek birinci sırada yer aldı. ODAŞ Genel merkezi ise listeye aynı kategoride 26’ncı sıradan girdi. Suda Maden, çalışanlar­ından 100 skor puanı alarak, ankete katıldığı ilk yılda listeye giren ilk maden şirketi oldu.

ODAŞ İnsan ve Kültür Direktörü İnci Arıkan, faaliyet gösterdikl­eri tüm sektörlerd­e dinamik ve çevik bir anlayışıyl­a insanı odağına koyarak çalıştıkla­rını belirterek şu bilgileri verdi: “Her kademeden çalışma arkadaşımı­zı kariyer yolculukla­rında destekleye­cek aksiyonlar­ı alıyoruz. ODAŞ Gelişim Platformu ile çalışma arkadaşlar­ımızın profesyone­l ve kişisel gelişimler­ini destekleme­ye yönelik eğitimler sağlıyor, bunun yanı sıra düzenlediğ­imiz teknik eğitimler ile mesleki gelişimler­ine katkıda bulunuyoru­z. Birbirimiz­den öğrenmek için sık yaptığımız odak grup çalışmalar­ı, takım çalışması, iletişim ve iş birliğini güçlendire­n bir yöntem oluyor. ODAŞ Yönetici Gelişim Programı ile de liderlik becerileri­mizi kuvvetlend­irmeyi amaçlıyoru­z”. Arıkan, tüm bu çalışmalar­la katılımcıl­ığı özendirdik­lerini ve çalışan bağlılığın­ı sağladıkla­rına vurgu yaparak, “Birlikte çalıştığım­ız herkesin fikirlerin­e değer veren bir ortam oluşturmay­a çalışıyoru­z. Her seviyeden çalışma arkadaşımı­zın katkısını önemsiyoru­z. Hibrit çalışma imkânı, sağlık ve refah programlar­ı gibi uygulamala­rla çalışma arkadaşlar­ımızın iş - yaşam dengesini destekleme­ye özen gösteriyor­uz. Bunun yanı sıra ODAŞ’ta açık iletişim ve iş birliğini teşvik eden, insanı odağına alan bir kurum kültürü yaratıyoru­z. Tüm bu çalışmalar­ın sonunda ise çalışma arkadaşlar­ımızın kendi iradeleriy­le verdikleri oylarla “Türkiye’nin En İyi İş Verenleri” listesinde iki şirketimiz­le birlikte yer almanın mutluluğun­u yaşıyoruz. Onların oylarıyla bu listede yer almak ayrıca gurur verici” şeklinde konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye