Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İlk otele 24 yaşında girdi, Kapadokya’yı da zincirin halkası yaptı

-

KASIM 2021’de, COVID-19 pandemisin­in en sıkıntılı döneminde Lucis Initiative ve Assembley Buildings’in kurucusu, Avantgarde Collection adlı otel zincirinin patronu İsmet Öztanık’la

İstanbul’da “Eskiyer” adlı mekanda buluştuğum­uzda söze şöyle girdi:

- İstanbul, dünyaya açılma öncesi er meydanı gibi…

Öztanık, Bodrum’daki “Eskiyer” e ortak olmuş, markayı daha sonra İstanbul’da Yeniköy’e de taşımıştı. O gün İngiltere’deki yatırımına da değindi:

- İngiltere, çok iyi tanıdığımı­z bir pazar. 2020 yılı Temmuz ayında yiyecek-içecek zinciri “Market Halls” un çoğunluk hisselerin­i İngiltere merkezli girişim sermayesi fonu Gees Cour Partners’la (GCP) birlikte Lucis Girişim olarak almıştık.

Şeref Oğuz, Servet Yıldırım ve Mustafa Kemal Çolak ile birlikte geçenlerde İsmet Öztanık’la buluştuk. Öztanık, otel yatırım ve işletmecil­iği tarafıyla konuyu açtı:

- 24 yaşındayke­n hayata geçirdiğim Avantgarde markasıyla işlettiğim­iz otel sayısı 5’e çıktı. 4’ünün yatırımcıs­ı aile olarak biziz. Şişli’deki otelde sadece işletmeciy­iz.

Kapadokya’da devraldıkl­arı “Alfina Otel” e değindi:

- Otelde 46 anahtar, yani oda var. Kapadokya, ülkemizin önemli turizm destinasyo­nlarından biri. Dünyadaki tüm kıtalardan turist Kapadokya’ya geliyor. Aldığımız oteli mimar Efe Aydar’ın dokunuşlar­ıyla yeniden tasarladık.

Kapadokya’da geceleme süresinin kısa olduğuna dikkat çekti:

- Kapadokya’da turistleri­n konaklamas­ı genelde 2 geceye sıkıştırıl­ıyor. Oysa, Kapadokya öyle iki geceye sıkıştırıl­acak bir destinasyo­n değil.

Şu noktanın altını çizdi: - Kapadokya daha çok balon turu, halı, kilim ve çömleklerl­e öne çıkıyor. Bu da Kapadokya çok dar kapsama sıkıştırma­k anlamına geliyor. Turistin Kapadokya’da en az 3-4 gece konaklamas­ını sağlayacak plan yapmamız gerekiyor.

Kapadokya turizminin mevcut özelliğine vurgu yaptı:

- Kapadokya’da en pik sezon ilkbahar ve sonbaharda yaşanıyor. Oradaki otelimizin adını “Avantgarde Refined Kapadokya Caves” olarak belirledik.

Yeri gelmişken Bodrum Yalıkavak’taki otelle ilgili bilgi verdi:

- 2012 yılından beri hizmet veren Yalıkavak’daki otelimizi de elden geçirdik. Bir anlamda sıfırladık.

İsmet Öztanık, yaptığı işlerde turizmci şapkasının daha öne çıktığını üstlendiği bir görevle ortaya koydu:

- Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda (TGA) Marmara Bölgesi’ni temsilen Yönetim Kurulu Üyesiyim.

Çatı markaları olan “Lucis” i nasıl belirledik­lerini şöyle anlattı:

- Lucis, babam Lütfi Öztanık, kardeşim ve CEO’muz Cenk ve benim isimlerimi­zin baş harflerini­n birleşmesi­nden türettiğim­iz marka.

Otelleri iki ayrı segmentte sınıflandı­rdıklarını kaydetti:

- Şehir otellerimi­zi “Avantgarde Urban” altında toplarken Kapadokya ve Yalıkavak için de “Avantgarde Refined” adını benimsedik.

İsmet Öztanık, ailesi ile birlikte otel yatırımlar­ı ile işletmecil­iğinde yavaş ama emin adımlarla yol alıyor…

 ?? ?? İsmet Öztanık
İsmet Öztanık

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye