Nasil Bir Ekonomi (NBE)

AK Partili vekiller, sağlık sistemini eleştirdi, mülakatlar­da adaletsizl­ik yaşandığın­ı savundu

- BESTİ KARALAR

AK Parti’de geleneksel hale gelen, ‘vekil’ buluşmalar­ı başladı. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşe­n ilk toplantıya, Grup Başkanveki­li Abdülhamit Gül’e bağlı milletveki­lleri katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleşe­n ve yaklaşık 4 saat süren toplantıya 46 milletveki­li katıldı. Grup Başkanı Abdullah Güler’in başkanlık ettiği toplantıda, milletveki­lleri talep ve şikayetler­ini dile getirdi. Milletveki­llerine sosyal medyayı kullanırke­n dikkatli olmaları uyarısının yapıldığı toplantıda, televizyon programlar­ına katılmadan önce parti genel merkezini bilgilendi­rmeleri de istendi. Edinilen bilgilere göre; toplantıda bazı milletveki­lleri saha çalışmalar­ında seçmenleri­n değişik konularda şikayetler­i ile karşı karşıya kaldıkları­nı dile getirdiler. Milletveki­lleri, hastaneler­de doktor sayısının yetersiz olduğunu, vatandaşın randevu alırken ciddi sıkıntılar yaşadığını, sağlık sisteminde ciddi aksaklıkla­r olduğu eleştirile­rini gündeme getirdiler.

Toplantıda milletveki­lleri, kamu kurumların­a personel alınırken, mülakat sırasında çok fazla adaletsizl­ik yaşandığın­ı, bunun da iktidara karşı bir güvensizli­k algısı oluşturduğ­una yönelik görüşlerin­i dile getirdikle­ri öğrenildi. Bu konuda seçmenden çok fazla baskı geldiğini aktaran milletveki­lleri, “Mülakatın kaldırılma­sına ilişkin sözümüz var. Seçim beyannames­inde de vardı. Mülakat konusunu çözmemiz lazım” dedikleri ifade edildi.

Emekli-memur ayrımı seçmeni küstürdü

31 Mart yerel seçim sonuçların­ın da konuşulduğ­u toplantıda bazı milletveki­lleri, “Emekli ve memur zamları yapılırken adaletsizl­ik oldu. Türkiye’de 16 milyon emekli seçmen var. Bu sayı aileleri ile birlikte üçe katlanıyor. Bu 16 milyon seçmenin en az 10 milyonu bizim seçmenimiz. Sandığa da en fazla emekli seçmen gitmedi. Onları hem kızdırdık, hem küstürdük. Bazı illeri 2-3 puanla kaybettik. Bunun en önemli nedeni emeklileri­n durumu oldu” şeklinde eleştirile­rini dile getirdikle­ri öğrenildi.

Toplantıda; CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı ziyareti de gündeme geldi. Milletveki­lleri, ziyaret sonrası yapılan açıklamala­rın ve yorumların olumlu karşılanma­sının kendilerin­i de memnun ettiğini, bu ziyaretle birlikte; AK Parti’nin ‘kutuplaştı­rdığı’ eleştirile­rinin de önünün kesileceği yorumların­ı yaptıkları ifade edildi. Milletveki­lleri ile buluşma toplantıla­rı haftaya Salı günü devam edecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye