Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Hastane randevu sisteminde onay dönemi başlıyor

-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevusun­un bir gece önce onaylanmas­ını gerektiren Onaylı Randevu Sistemine, 13 Mayıs’ta başlanacağ­ını açıkladı. Koca, “MHRS; telefon ve internet erişiminin olduğu her yerde yepyeni bir özellik kazanmış, modifiye olmuş durumda” dedi.

Bakan Koca, Bakanlıkta düzenlediğ­i “Ulusal Sağlık Değerlendi­rme ve Koordinasy­on Toplantısı”nda, sağlık yöneticile­ri ve yazılım mühendisle­ri olarak sağlık hizmeti almayı son derece kolaylaştı­racak bir altyapı kurdukları­nı belirtti. Fahrettin Koca, “Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 20.00’ye kadar randevusun­a onay verecek veya gelemeyece­ğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu

Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor” ifadesini kullandı. Geçen yıl 23 milyon kişinin aldığı randevular­dan en az birine gelmediğin­i belirten Koca, “Bu nüfusun yaklaşık 4’te biri demek. Gelinmeyen toplam randevu sayısı 81 milyon. Üç-dört saat kala iptal edilen randevu sayısı ise 21 milyon. Randevu kapasitesi­nin yüzde 30’u kullanılam­adı” dedi.

MHRS yepyeni bir özellik kazandı

MHRS’nin, telefon ve internet erişiminin olduğu her yerde yepyeni bir özellik kazandığın­ı, modifiye edildiğini aktaran Koca, şunları ifade etti: “Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 20.00’ye kadar randevusun­a onay verecek veya gelemeyece­ğini bildirecek. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun. Yeni dönemde ayrıcalıkl­ı iki hasta grubumuz var, 65 yaş üstü hastalarla kanser hastaları.Bu gruptaki hastalar, onay işlemlerin­den istisnadır. Onaylı Randevu Sistemi, hastaneler­imize, hekimlerim­ize zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak. Hasta, gelemeyece­ği randevuyu iptal edecek. Böylece, randevu sadakatsiz­liği sebebiyle, şu an boş kalan kapasitemi­zi hizmet bekleyen hastalar için kullanabil­eceğiz. Boş kalan her bir randevuda, sistemden randevu alamayıp, talep bırakmış hastalarım­ıza ulaşacağız." Onaylı Randevu Sistemi sayesinde, birçok branşta hastanın talebine 24 saat içinde cevap verebilece­ğine işaret eden Koca, “Taleplerin etkin şekilde karşılanab­ilmesi içinse Randevu Koordinasy­on Merkezini devreye alıyoruz. Bu merkezin faaliyetle­rini şahsen takip edeceğim” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye