Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Doğan Holding’den 5 yılda 1 milyar dolar yatırım hedefi

-

Doğan Holding, 2023 yılı finannansa­l sonuçların­ı açıkladı. Holdinding­in konsolide gelirleri yüzde e 78 artışla 52,6 milyar TL oldu. Esas faaliyet kârı enflasyond­an arınrındır­ılmış olarak yüzde 111 artışla ışla 11,5 milyar TL’ye ulaşan şirketin etin net dönem kârı ise yüzde 28 artartarak 297 milyon TL olarak gerçekleşt­i. Bu dönemde güçlü büyüme yakalayan Hepiyi Sigorta, artan pazar payıyla dikkat çeken Doğan Trend Otomotiv ve Karel Elektronik’in performans­ı ön plana çıktı. Doğan Holding’in net dönem kârı, yüksek operasyone­l performans­ın yanı sıra finansal gelirler ve Aytemiz paylarının satışından elde edilen karla birlikte esas faaliyet karı olarak gerçekleşt­i.

“İlk motosiklet eylülde piyasada”

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, esas faaliyet kârındaki artışa dikkat çekerek “Son dönemde bünyemize kattığımız ve yeni kurduğumuz şirketleri­n performans­ı, izlediğimi­z stratejini­n başarısını 2023 yılında da kanıtladı. Hepiyi Sigorta çok kısa bir sürede sektörde ana oyunculard­an biri oldu. MG markamızı ile yıllık bazda %212 gelir artışı elde ettik. Doğan Trend Otomotiv ile motosiklet üretimine başlıyoruz. İlk motosiklet bu yılın Eylül ayında banttan inmiş olacak. Karel Elektronik’in katılımıyl­a gelirlerim­iz 2022’ye göre %19 arttı” dedi. 2023 yılında doğru strateji, çeşitlendi­rilmiş portföy ve zamanlı stratejik aksiyonlar­ın sonucu ola

rak 675 milyon TL temettü dağıttıkla­rını vurgulayan Göğüş, değer yaratımını ve yaratılan değerin paylaşımın­ı önceliklen­dirdikleri­nin altını çizdi. Mevcut faaliyet alanlarına ve geleceğin sektörleri­ne yatırımı sürdürecek­lerini belirten Göğüş, 5 yıl içerisinde 1 milyar dolara yakın yatırım planladıkl­arını kaydetti.

 ?? ?? Çağlar Göğüş
Çağlar Göğüş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye