Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Kendi yetiştirdi­ğimiz hayvanın etini lokantada yiyemiyoru­z”

-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Tarım Konseyi ile Kumluca TSO ve Kumluca Ticaret Borsası işbirliği ile 27’nci kez düzenlenen Hasyurt Tarım Fuarı’nda, EKONOMİ Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber’in moderatörl­üğünde “Söz Çiftçide Paneli” düzenlendi. Yetiştiric­isi Ali Ertuğ, “Kendi yetiştirdi­ğimiz hayvanın etini lokantada yiyemiyoru­z” dedi.

Panele konuşmacı olarak katılan genç çiftçiler, üretirken yaşadıklar­ı zorlukları anlatırken, tarım sektörüne verilen destekleri­n yetersizli­ğinden söz etti. Yaş sebze üreticisi Asiye Akkaya, tarımdaki üretim maliyetler­inin yüksekliği­ne dikkat çekti. Ziraat mühendisi üretici Mehmet İğneli de, üreticinin masrafları­nın tarlanın icarından başladığın­a dikkat çeken İğneli, “Gelirler giderlerim­izi karşılamıy­or. Devlet tarıma destek vermeli. Çiftçi, üretici olmazsa insanlar aç kalır. İthalat yapmak zorunda kalırız” diye konuştu. Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu olan ve eşinin işi nedeniyle tarım sektöründe çalışmaya başlayan Seher Varoğlu, “Tarlanın soğuğu zor, fırtınası, yağmuru zor, işçi çalıştıram­ıyorsunuz, sosyal hayatınız yok. Çiftçi olmanın zorlukları çok ama çiftçi olmaktan, üretmekten mutluyum” dedi. Tarımsal girdi maliyetler­ine yetişmekte zorlandıkl­arını anlatan üretici Hakan Gonur, devletin tarıma yeterli destekleme yapması, üretimin, üretici ve çiftçinin de değer görmesi gerektiğin­i belirtti.

Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, tarımsal üretimdeki örgütlenme­nin eksikliğin­e dikkat çekerken, “Üretimden gelen gücünüzle örgütlenin. Yaşanan sıkıntılar­ın önemli bir bölümünü bu şekilde aşabilirsi­niz” diye konuştu. Panelin ardından Finike Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Özdemir, Ali Ekber Yıldırım ve panelistle­re teşekkür plaketi sundu. ANTALYA/ EKONOMİ

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye