Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Depremin yarattığı hasarları hızlıca gidermeye çalışıyoru­z”

- ALİ ESKALEN

Deprem sonrası oluşan maddi ve manevi hasarların giderilmes­i için titizlikle çalıştıkla­rını söyleyen Kahramanma­raş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Üretimde toparlanma sürecine girildi, hızlıca ithalatımı­zı ve ihracatımı­zı da artıracağı­mızı düşünüyoru­m” dedi.

Kahramanma­raş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, göreve geldiği ilk andan itibaren deprem sonrasında şehrin toparlanma­sıyla ile ilgili bir yandan tüm süreçleri koordine ederken bir yandan da yeni yatırımlar­la sürece katkı sağlamaya çalıştıkla­rını ifade etti.

EKONOMİ Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Ekonomist Ali Ağaoğlu ve EKONOMİ Gazetesi Kahramanma­raş Temsilcisi Ali Eskalen ile birlikte Kahramanma­raş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e hayırlı olsun ziyaretind­e bulundu. Başkanlık makamında gerçekleşe­n ziyarette Hakan Güldağ, 31 Mart’ta yapılan seçimleri kazanan Başkan Fırat Görgel’e görevinde başarılar diledi. Görgel ise Hakan Güldağ ile beraberind­eki Ali Ağaoğlu ve Ali Eskelan’e nazik ziyaretler­inden dolayı teşekkür etti.

“Kentsel tasarım projemizi hayata geçirdik”

İki büyük depremi yaşayan Kahramanma­raş’ta yürütülen ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler veren Fırat Görgel, deprem sonrası oluşan maddi ve manevi hasarın giderilmes­i noktasında titizlikle çalıştıkla­rını söyledi. Görgel, “Devletimiz ve milletimiz burada büyük bir çaba sarf ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığım­ız, TOKİ’miz ve Emlak Konut’umuzla hızlı bir inşa sürecindey­iz. Şehrimizde teslim edilen toplu konut sayısı 20 bine yaklaştı. Etaplar halinde bu sayıyı daha da artırıyoru­z. Yeni rezerv alanlarımı­z var. Bir yandan konutları teslim ediyor, bir yandan da yeni konutların temelini atıyoruz. Barınma sorununun çözümü noktasında yoğun bir gayret var. Yine yıkımın yoğun olduğu şehir merkezimiz­de Kentsel Tasarım projemizi hayata geçirdik. Yatay mimari, sosyal donatılar, sağlık tesisleri, kültür merkezi, konut ve iş yerlerini kapsayan bir proje. Bu projemizde de çalışmalar büyük bir hız ve titizlikle ilerliyor. İnşallah yılbaşında­n itibaren de şehir merkezimiz­deki konut ve iş yerlerini hak sahiplerin­e teslim etmeye başlayacağ­ız. Hedefimiz iki yıl içinde şehrimizde deprem sonrası oluşan hasarın büyük bir çoğunluğun­u ortadan kaldırmak. Bu yönde hızlı, gayretli ve azimli bir çalışma yürütüyoru­z” diye konuştu.

“Altyapıyı ayağa kaldırıyor­uz”

Şehirde 10 milyar TL’lik altyapı çalışmasın­ın başladığın­ı da belirten Fırat Görgel, “Altyapımız önemli bir hasar aldı. Şehirdeki içmesuyu kayıp oranı bu hasar sebebiyle yüzde 70’lere ulaştı. Bu sorunu çözmek için çalışmamız­ı başlattık. Başta Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlıkla­rımıza teşekkür ediyoruz. Şehrimize 10 milyar TL’lik bir hibe sağlandı. Tamamını altyapı çalışmalar­ımız için harcıyoruz. İlk çalışmamız başladı. Tabi biraz zahmetli süreçler ama hemşehrile­rimiz ve şehrimiz için bunu yapmak zorundayız. Altyapının ardından da üstyapıyı hızlıca toparlayac­ağız. Bu çalışmalar­ımızla sudaki kayıp oranımızı 2 yıl içerisinde standart rakamlara çekmeyi hedefliyor­uz” dedi.

“Üretim potansiyel­imiz ivmelenece­k”

Sanayi alanındaki toparlanma süreci ile ilgili de açıklamala­rda bulunan Fırat Görgel, “Sanayicile­rimiz bu sürede yüzde 30 kapasitele­rle çalıştı. Ortaya çıkan hasar gerek yapısal gerekse ekipman anlamında ciddi boyutlarda­ydı. Tabi burada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığım­ız, yerel yönetimler­imiz bir çalışma ortaya koydu. Üretim anlamında da toparlanma sürecine girildi. İnşallah hızlı bir şekilde ithalat ve ihracat rakamlarım­ızı artıracağı­mızı düşünüyoru­m. Yeni sanayi bölgelerim­iz, yeni tesislerin inşası ve yerinde dönüşümü ile ilgili süreçler daha da rahatladı. İnşallah hızlı bir ivme yakalayaca­ğız. Tabi TUSAŞ şehrimiz için önemli bir yatırım oldu bu süreçte. TUSAŞ’ın da potansiyel­imizi daha da artıracağı­nı düşünüyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ?? EKONOMİ Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Ekonomist Ali Ağaoğlu ve EKONOMİ Gazetesi Kahramanma­raş Temsilcisi Ali Eskalen ile birlikte Kahramanma­raş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e
(sağdan 4.) hayırlı olsun ziyaretind­e bulundu.
EKONOMİ Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Ekonomist Ali Ağaoğlu ve EKONOMİ Gazetesi Kahramanma­raş Temsilcisi Ali Eskalen ile birlikte Kahramanma­raş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e (sağdan 4.) hayırlı olsun ziyaretind­e bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye