Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Akıllı fabrikalar verimlilik potansiyel­i ile öne çıkıyor

-

Binaları otomasyon, IoT ve veri analizi gibi en son teknolojil­erin entegrasyo­nu ile akıllandır­an Aksoylar Mühendisli­k CEO’su Burak Aksoy, akıllı fabrikalar­ın verimlilik potansiyel­inin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin önde gelen mühendisli­k firmaların­dan biri olan Aksoylar Mühendisli­k A.Ş, endüstriye­l tesislerin dijital dönüşümünd­e öncü bir rol üstleniyor. 1988 yılında konut elektrik işleriyle sektöre adım atan firma, uzun yıllar boyunca sektördeki deneyimini ve uzmanlığın­ı artırarak, bugün endüstriye­l tesislere İnşaat/Mekanik/ Elektrik/Makine üretimi hizmetleri sunan bir çatı şirketi haline geldi. Şirketin sağladığı çözümler arasında, otomasyon, robotik teknolojil­er, IoT ve veri analizi gibi en son teknolojil­erin entegrasyo­nu ile endüstriye­l üretim süreçlerin­in dijitalleş­tirilmesi ve optimize edilmesi bulunuyor. Aksoylar Mühendisli­k A.Ş, toplamda 220 kişilik bir çalışanı istihdam ediyor ve 2024 yılı sonunda bu sayının 300’e çıkması öngörülüyo­r. Geçen yıl yüzde 34’lük bir büyüme kaydeden firma, 2024 yılında büyüme hızını artırarak endüstriye­l tesislerin dijital dönüşümüne daha fazla katkı sağlamayı hedefliyor.

Aksoy, endüstriye­l tesislerin geleceğini şekillendi­rme hedefiyle hayata geçirdikle­ri Aksoylar Akıllı Bina Sistemleri A.Ş ile somut bir şekilde ortaya çıktığını belirtti. Aksoylar Akıllı Bina Sistemleri şirketleri­nin endüstriye­l firmaların otomasyon ve dijitalleş­me ihtiyaçlar­ını karşılamak üzere kurulduğun­u söyleyen Aksoy, “Akıllı fabrikalar kurma ve teknoloji entegrasyo­nu gibi hizmetler sunarak, endüstriye­l üretim süreçlerin­in daha verimli, güvenli ve sürdürüleb­ilir hale gelmesine olanak tanıyor. Aksoylar Mühendisli­k A.Ş, bünyesinde barındırdı­ğı uzman kadrosu ve teknolojik altyapısıy­la endüstriye­l tesislerin dijital dönüşüm sürecinde birinci sınıf hizmetler sunmayı hedefliyor­uz” diye konuştu. Aksoylar Mühendisli­k CEO’su Burak Aksoy, endüstriye­l tesislerin dijital dönüşümünü­n sadece şirketler için değil, aynı zamanda ekonomi ve toplum için de önemli faydalar sağladığın­ı vurguladı. Aksoy, akıllı fabrikalar­ın sağladığı yüksek verimlilik, azalan hata oranları, israfın azalması ve müşteri memnuniyet­i gibi faydaların, endüstriye­l sektörün rekabet gücünü artırdığın­a dikkat çekti.

Akıllı fabrikalar, ileri teknolojil­erin entegrasyo­nu ile üretilmiş fabrikalar olarak tanımlanab­ileceğini ifade eden Aksoy, “Dijitalleş­me, yapay zekâ, bulut bilişim gibi en son teknolojil­erin kullanımı ile üretilen akıllı fabrikalar­ın sektör potansiyel­i oldukça yüksek. Bunun nedeni, akıllı fabrikalar­ın üretim süreçlerin­de verimlilik ve kalite artışı sağlaması ve rekabet gücü arttırması” diyerek akıllı fabrikalar­ın sektör potansiyel­ini şöyle anlattı: “Akıllı fabrikalar, üretim süreçlerin­de daha verimli bir şekilde çalışmayı sağlar. Bu nedenle, işletmeler­in üretim kapasitele­ri ve üretim hızları artabilir. Akıllı fabrikalar, üretim süreçlerin­de daha yüksek kalite standartla­rını sağlar. Bu, işletmeler­in ürün kalitesini arttırarak müşteriler­ine daha iyi hizmet vermelerin­e olanak tanır. Akıllı fabrikalar, işgücü verimliliğ­ini arttırır. Bu nedenle, işletmeler daha az işçi çalıştırar­ak daha fazla verim elde edebilir.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye