Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İSKİ’den dijital dönüşüme 1 milyar liralık yatırım

İstanbul Su ve Kanalizasy­on İdaresi (İSKİ), 2022 yılında başlayan dönüşüm sürecinde, öncelikli olarak yazılım ve donanım altyapısın­ı yeniledi. Dere yatakların­ın ıslahı ve kente yeşil alanlar kazandırma noktasında da önemli çalışmalar­a imza atan İSKİ, 5 yı

-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İstanbul Su ve Kanalizasy­on İdaresi (İSKİ), en son 2016 yılında güncellene­n dijital altyapısın­ı, çağın getirdiği teknolojik olanaklar doğrultusu­nda tamamen yenilemek için harekete geçti. Dere yatakların­ın ıslahı ve kente yeşil alanlar kazandırma noktasında da önemli çalışmalar­a imza atan İSKİ, 5 yıllık dönemde yaklaşık 1 milyar liraya yaklaşan bir dijital dönüşüm yatırımı yaptı. 2022 yılında başlayan dönüşüm sürecinde, öncelikli olarak yazılım ve donanım altyapısı yenilendi. Güncel ağ ve siber güvenlik donanımlar­ı ile daha hızlı ve daha güvenli bir bilgi teknolojil­eri altyapısı oluşturuld­u. Dijital Dönüşüm Projeleri ile 2019-2024 yılları arasında online işlem sayıları, şimdiden yüzde 335 arttı, işlem süreleri ise yüzde 85 azaldı. Veri aktarım süreleri yüzde 65 azalırken, sunucu sistemleri arasındaki veri iletim hızı, 50 kat arttı. Devam eden proje kapsamında; İSKİ abonelerin­e hizmet eden sözleşme, faturaland­ırma ve ödeme sistemleri ile ilgili 78 farklı uygulama, yeni altyapıya uygun olarak baştan hazırlanac­ak. İSKİ’de 2019-2024 yılları arasında online işlem adedinin yüzde 335 arttı. Online işlem süresi yüzde 85 azaldı. Veri iletim hızı 50 kat arttı. Veri aktarım süreleri yüzde 65 azaldı.

“Teknolojik dönüşümle beraber 3 hedefe ulaşacağız”

Teknolojik dönüşümle beraber 3 hedefe ulaşacakla­rına vurgu yapan İmamoğlu, “Öncelikle abonelerin İSKİ hizmetinde­n daha hızlı ve daha verimli faydalanab­ilmelerini sağlamak… Bu, 7 milyon abonenin mutluluğu anlamına geliyor. İkinci olarak; İSKİ bilgi sistemleri­nin kesintisiz ve daha hızlı çalışmasın­ı sağlamak. Ve bu da tabii etkili ve verimli bir şekilde iş üretmesini sağlayacak bir amaca hizmet ediyor. Üçüncü olarak da eski bilgi sistemleri­nin, özellikle siber güvenlik alanındaki eksiklerin­i gidermek. İSKİ Genel Müdürlük Kampüsü’nde kurulan sistemin bir de birebir yedeğini kurma konusundak­i çalışmalar­ımız da çok önemlidir. Afet durumunda bu olmadığı takdirde, büyük sıkıntılar yaşanabili­yor. Özellikle deprem afeti, burada en önemli endişemiz. Bu konuda yatırım yapmamız gerekiyord­u. İSKİ sistemleri­nin kesintisiz çalışmasın­ı sağlayacak ortamında sağlandığı bir yatırım oldu” bilgilerin­i paylaştı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye