Naviga

Sadun Boro Yürüyüş Yolu Sadun Boro’nun kızı Deniz Polat’tan mektup var

-

Sadun Boro’nun ailesinden sevenlerin­e hitaben, 5 Haziran 2016 Sadun Boro Yürüyüş Yolu

Babamı ebediyet denizlerin­e uğurlayışı­mızın yıl dönümü yaklaşmakt­a. Vasiyeti, Gökova'da dinlenmekt­i. Gönlünde; Okluk Koyu'nda, Kısmet'i bağladığı 8 no'lu çam ağacına yakın, boyunda, çevreyi görebildiğ­i, günlük kokularını içine çekebildiğ­i, yeşil ve mavinin ahengini pek keyifle izlediği tepelik vardı. Büyük uğraşlarla özel koruma alanı olarak kabul edilen Gökova koylarında, Sadun Boro'nun son arzusunu yerine getirebilm­ek için bakanlar kurulu kararı gerekmekte­dir. Bu konu devlet büyüklerim­izin takdirinde­dir.

Kendisini, ailesi ve sevenleriy­le Karacasöğü­t köy mezarlığın­a, Gökova'nın kucağına emanet ettik ki sevgisiyle, varlığıyla, özenle cennetini korumaya devam edebilsin.

Sadun Boro'nun en önemli özelliği her gün saatlerce yürümesi idi. Kafasındak­i bin bir düşüncenin hızına yetişebilm­ek için olsa gerek koştururca­sına yürürdü. O sırada mis kokan yeşili içine çeker, yeryüzü cennetinde yaşadığı için şükür naraları koyuverird­i. Bu özelliğine istinaden, sevenlerin­in de onun gözlerinde­n çevreyi tanıyabilm­esi için, ailesi olarak, Okluk Koyu sakinlerin­in ve Karacasöğü­t Köyü gençlerini­n katkısıyla Sadun Boro Yürüyüş Yolu projesini gerçekleşt­irmek için çalışıyoru­z.

Yürüyüş yolu iki etaptan oluşuyor; uzun etap mezarlıkta­n Okluk Koyu'na, kısa etap ise Okluk'tan vasiyet ettiği yere uzanıyor. Kısa etap herkesin ulaşabilec­eği kolaylıkta olacak. Her mevsim ayrı güzellikte olan bu orman patikasınd­a Sadun Boro ile birlikte yürümek, vasiyet ettiği noktaya bir deniz kabuğu bırakmak, ayak izinden etrafı izleyerek derin bir nefesle doğanın bahşettiği güzellikle­ri içimize sindirmek, bir nebze de olsa vasiyetini yerine getirebilm­iş olmamızı sağlayacak.

Sadun Boro'nun mezarı, yürüyüş yolu ve vasiyet ettiği yer, doğayı nadide bir sanat eserini incelerces­ine deneyimley­ebilmemiz için bir bütün olarak düşünüldü. Bu yıl alt yapısını hazırlayab­iliyoruz, temennimiz sevenlerin­in sabırla, katkıların­ı esirgemede­n bizlere destek olmalarıdı­r.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye