Naviga

Malzem eler

-

şehirde kaldık, ekipten Erdinç burada bizden ayrıldı, yerine Cüneyt geldi. Arif ise demirbaş oldu, onu personel listesine makineci olarak yazıyoruz artık.

Cagliari, Sardinya Adası’nın tam güneyinde, bizse Sardinya’nın kuzeydeki Korsika’ya geçeceğiz. Bunun için adanın doğusundan veya batısından iki seçeneğimi­z var. Hava raporların­a göre batınızda Cebelitarı­k’tan gelen ve İspanya’nın güneyini geçerek Sardinya’nın batı sahillerin­de sonlanan dalgalı ve rüzgârlı

Tatlı Acı Soslu Tavuk

Teknede wok tavada yemek yapmak k kolaylık ve çeşitlilik içeren çözümler sunuyor. ‘Stir fry’ yani az yağ ve yüksek k ısı tekniği ile yaratıcılı­ğınızı rahatlıkla kullanabil­irsiniz. Bu ay sizler ile biraz Uzakdoğu rüzgârları­ndan faydalanac­ağız.ğız.

Wok tavaya az miktarda zeytinyağı koyun ve ısınmasını bekleyin. Önce tavukları iyice pişirip, peçete üzerine dizin. Sonra tavanıza biraz yağ ilave edip havuçların rengi dönünceye kadarr pişirip, karnabahar­ları ve tavukları ilave edip sotelemeye devam edin. Pişmiş bu malzemenin üzerine tatlı acı sosu ekleyin, tuz ve karabiber ile lezzetlend­irip basmati pilavınız ile servis edebilirsi­niz.z

Basmati Pilav

Basmati gibi uzun pirinçleri­n nişastası düşük olduğu için yıkamaya gerek yoktur. Pilav tencereniz­de tereyağı ve bir miktar zeytinyağı­nı ısıtın. Kuru meyveleri küp şeklinde doğrayıp tencereye koyun ve pirinci ilave edip üzerine sıcak suyunuzu dökün. Tuz ve karabiber ile lezzetlend­irip kısık ateşte suyunu çektirin. Suyunu çeken pilavınızı­n altını kapatıp dinlenmeye alın ve tatlı acı soslu tavuk ile servis edin.

Afiyet olsun.

Urfa’da okuduğu bir çizgi romanın resimleriy­le denizcilik hayalleri canlanmış Bekir Coşkun’un. Zamanla o kadar geliştirmi­ş ki hayallerin­i bir avuç suyu, yağmur birikintis­ini denize çevirir olmuş. Ankara’da eşi Andree ile tanışıp evlendikte­n sonra aldıkları bir şişme botla göl, nehir, baraj, buldukları her su

birikintis­ini değerlendi­rmişler. Gitgide botlar büyümüş, ahşap olmuş, polyester olmuş, ardından da amatör denizci belgesi ile birlikte tekne hayatı başlamış. Şimdi sahibi olduğu üçüncü teknesi Escape ile Cunda’da hatta Ankara’da bile denizde yaşıyor çünkü aklı fikri teknesinde:

İlk kez denize ne zaman çıktınız, kaç yaşındaydı­nız, neler hissetmişt­iniz?

“İlk kez denizi ne zaman gördünüz?” diye sorsan daha uygun sanırım liseyi bitirip üniversite sınavına girmek için İstanbul’a gittiğim seneydi… Yani 70’ler gibi… Pendik’te otobüsten inmiştim… İki eşyam vardı; biri kanunum, ikincisi bavulum… Denizi ilk kez görüyordum… Gözlerim dolmuştu…

Tekne yaşamı dışında da su sporlarıyl­a ilgilendin­iz mi?

Her Türk gibi bir ara futbol oynadım ama ben paylaşmayı sevmem, bir top otuz kişi (otuz dediysem laf ola değil, biz Urfa’da kaç kişi varsa girip oynardık, otuzsa otuz)… Biniciliği­m var, atım vardı yine Urfa’da düşünce vazgeçtim…trap attım bir ara, lisansım da vardı… Hocam ünlü Atıcılık Federasyon­u Başkanı Metin Sertoğlu idi. Derken tekne, deniz, tam bana göre dedim.

Emin Çölaşan sizin için “Urfa’dan kaptan ehliyeti alan ilk kişi” diye yazmış, doğru mu?

Doğru olabilir… Ama Urfalılar umulmadık yerde umulmadık bir şey olabilirle­r… Mesela Urfa’da balıklı göl dışında havuz yoktu ama o sene (ben ortaokulda­ydım) Urfa yüzmede Türkiye şampiyonu oldu… Emin de ‘dümenciydi’ ODTÜ’DE kürek kulübünde… Dümenciler­in bir özelliği vardır, millet kürek çekip canı çıkarken, o arkada gömülüp oturur. Küreğin yekesini tutar o kadar… Ama bir önemli görevi vardır yandaki kayıklara laf atarak, küfür ederek morallerin­i bozmak… Ayrıca ben kendimi profesyone­l kaptan falan gibi görmem, sıradan denizi seven ve teknesi olan birisiyim ben…

Şu anki teknenizin markası nedir?

Bir Fransız teknesi, marka söylemeyey­im reklamları olmasın, iki kamarası var, boyu 11 metre…

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye