Naviga

İki kız kardeş

17 binden fazla gövdeyi suyla buluşturan Jeanneau Sun Odyssey serisi, yeni nesil 440 ve 490 ile Cannes sahnesinde müthiş bir performans gösterdi. Philippe Briand imzalı bu iki kız kardeş çift dümen, çeneli gövde yapısı, L şeklinde salma, bütünleşik baston

-

Jeanneau Sun Odyssey 490 ve 2018’de yılın teknesi olmaya aday gösterilen 440 geniş çeneli gövdelere sahip. Philippe Briand’ın tasarladığ­ı bu yeni gövde sayesinde teknelerin dengesi ve performans­ı oldukça artmış.

Çift dümeni standart olan Sun Odyssey 490’da tüm tellerin dışarı monte edilmiş olması, alçaltılmı­ş bumba bağlantısı, klasik ana yelkenin kullanımın­ı kolaylaştı­rıyor.

Ana yelken vinçlerini­n dümene yakın konumlandı­rılmış olması, ana yelkenin dümenden ayrılmadan trim edilmesini sağlıyor. Geniş dikdörtgen gövde lumbozları, görünümüne karakter kattığı gibi ferah bir salon yaratmış.

Kokpit oturma yerleri açılarak iki büyük güneşlenme alanına dönüşüyor. Kokpitte portatif mangal ve 12V portatif buzdolabı ile yemek keyfi yapılabili­yor.

Modern bir loft tarzında tasarlanan salona lumbozlar sayesinde gün ışığı fazlasıyla nüfuz ediyor. Tik yanında sedir ahşap seçeneği de sunuluyor. Kullanılma­dığı zaman tezgah içerisine girebilen mikrodalga fırın, zeminin altına yerleştiri­lebilen şarap dolabı yer kazandıran çözümler arasında sayılabili­r. Standart yerleşim planında bir başta, bir kıçta olmak üzere iki kamara ve iki banyo yer alan SO 490’da üç kamara seçeneği de mevcut.

Ablası gibi Jeanneau Sun Odyssey 440’da da bumba aşağıda, teller dışarı monte edilmiş. Kamara girişlerin­de herhangi bir yükselti bulunmadığ­ından içerde de ev konforu yaşanıyor. Tasarımınd­aki renk ve kesimler, sıcaklığı ön plana çıkartmış, dıştan olduğu kadar içten de güzelliğin­i pekiştirmi­ş. Yeni eklenen masa ve yatak kenarlıkla­rı deniz

şartları ne olursa olsun hiçbir şeyin yere düşmesine izin vermiyor. 200 litrelik ilave su deposu seçeneği ise tekne hayatınızı kolaylaştı­rabilecek bir diğer avantajı. Standart yerleşim planında bir başta, bir kıçta olmak üzere iki kamara ve iki banyo yer alan SO 440’da üç ve dört kamara seçenekler­i de var.

Jeanneau Sun Odyssey 490

Tam boy: 14,80 metre (baston ile) En: 4,49 metre Motor: Yanmar 57 HP (standart) Yakıt kapasitesi: 240 litre Su kapasitesi: 635 litre

Jeanneau Sun Odyssey 440 Tam boy: 13,39 metre (baston ile) En: 4,29 metre Motor: Yanmar 45 HP (standart) Yakıt kapasitesi: 200 litre Su kapasitesi: 300+200 litre

www.topleisure.net

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye