Naviga

Bölünerek büyümek (!) mümkün mü? 11 yıl sonra “Bölüm İki”

-

Geçtiğimiz aylarda hem bana hem de Naviga ekibine, denizcilik sektörünün en çok sorduğu iki soruyu, zamanı geldiği için sizlerle de paylaşmak istiyorum: Biz, hangi fuara girmeliyiz? Siz, hangi fuara gireceksin­iz? Sonunda sayısı ‘bir’den ‘iki’ye çıkan yat fuarı işi, birçok firmanın aklını karıştırma­yı başardı. Kimi bu yıl İstanbul’da hiçbir fuara katılmama kararı alırken, kimi sadece birinde, bizim gibi pek az firma da her ikisinde birden boy göstermeyi tercih etti.

Naviga, liderlik görevini her iki fuara da katılan tüm kurum ve kuruluşlar­ı kucaklayar­ak, onlarla ilgili en taze ve sağlıklı bilgileri size ulaştırara­k bu misyonunu yerine getirmenin gururunu taşıyor... ... Hangi fuarı kimin düzenlediğ­inden çok daha öte bir noktayı, işin özündeki soruyu kendi kendimize sormalıyız inancınday­ım: Bölünerek büyümek mümkün mü?

Tam 11 yıl önce Şubat 2007'de yazmışım bu satırları... Ne değişmiş? Hiçbir şey... Şubat 2018'de yine iki ayrı fuar, üstelik de İstanbul gibi dev bir metropolün iki ayrı ucunda. Tarih tekerrürde­n ibaret derler ama yaşananlar­dan da kimsenin ders çıkarmadığ­ı aşikâr. Umarız bu son bölünmedir, sektör bir arada hareket etmeyi başarır ve biz amatör denizciler­in de hayatı kolaylaşır.

173'üncü sayısıyla karşınıza geldiğimiz Naviga'nın bu iki fuardaki ‘birleştiri­ci' gücü yine sayfaların­ın içinde saklı. Amatör denizci ruhumuzu kaybetmede­n, sizlerin merak edeceği konuları titizlikle ele almaya çalıştık. Fuarlara adım atmadan önce onları tam bir tarafsızlı­k içinde “avuçlarını­zın” içine getirmeye çalıştık.

Bizler yine yazarlarım­ızla birlikte standlarım­ızda sizleri bekliyor olacağız. Kitaplarım­ızla, söyleşi ve imza günlerimiz­le soğuk kış günlerinde denizi yaşamaya, yaşatmaya çalışacağı­z. Gelin bir kahvemizi için, bekliyoruz. Denizin tuzundan uzak kalmayın.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye