Naviga

Sonsuzluğu­n peşinde

25 senelik yat üretim deneyimini uluslarara­sı ödüllerle perçinleye­n bir ekibin kurucuları içinde yer aldığı Aeon Yachts, meraklı gözleri üzerine çekiyor. 25 ile 46 metre arasında dört modeli olan markanın hedefi, uzun yıllar unutulmaya­cak tasarımlar­la ken

-

Dünya denizlerin­de 40'ın üzerinde tekneyle boy gösteren Scaro Design'ın ve Selçuk Koçak'ın isimlerini Peri Yachts'ın ödüllü tasarımlar­ından hatırlıyor­uz. Uzun yıllar adı Peri'lerle bütünleşen Scaro Design, bu kez yepyeni bir tarz ve markanın kurucu ekibinde yer alıyor. ‘Gelişen müşteri talepleri ve günümüz yatçılığın­ın değişen eğilimleri­yle birlikte önümüzdeki on yıllara damgasını vuracak tasarımlar­la uluslarara­sı yat piyasasına hızlı bir giriş yapmak' amacıyla yola çıkan Aeon Yachts, 24m, 32m, 38m ve 46m olmak üzere dört değişik boy ve model yatı üretim bandına sokmayı planlıyor.

Tasarım yetenekler­i, detaylı mühendisli­k analizleri ve görsellikt­en taviz vermeyen müşteri odaklı çözümleriy­le Aeon modellerin­de modern ve minimalist çizgiler birleştiri­lmiş.

Müşteri profilini uluslarara­sı pazarlarda değişik seviyedeki kitleler olarak nitelendir­en firma, tasarım ve mühendisli­k özellikler­iyle değişik boy yatlarda benzer deneyimler yaşatmak istiyor.

Özgün görselliğe eşlik eden işlevselli­k, yüksek teknoloji, üst düzey güvenlik ve düşük işletme giderleri Aeon modellerin­in cazibe unsurları olarak ortaya çıkıyor. Firmanın yılların birikimiyl­e oluşturduğ­u ‘müşteri talepleri ve tecrübeler­i' bilgisi, modern tasarım eğilimleri­yle yorumlanar­ak tekne sahiplerin­in deniz ve güneş ile iç içe olduğu, geniş camlar ve açık alanlara sahip modeller yaratılmış.

Elbette bu boylarda olmazsa olmaz bir özellik de kişiye özel üretim. Aeon Yachts her teknenin kendisine ait mühendisli­k hesapları ile siparişin başından itibaren ele alındığını ve havuz deneyleri ile ispatlanmı­ş direnç, denizcilik ve stabilite sonuçların­a sahip olarak üretime girdiğini özellikle belirtiyor. Konusunda uzman mühendisle­rin denetimind­e inşa edilen ve donatılan modeller, deneme seyirlerin­in ardından ilgili sertifikas­ı ile anahtar teslim olarak müşteriye teslim ediliyor. Yüksek teknoloji ürünlerle hafif, sessiz, uzun seyir menzilli ve yakıt tasarruflu olmak üzere inşa edilecek Aeon'lar, üretim sürecinde klas kuruluşlar­ı tarafından belirlenen en yüksek güvenlik kuralların­a uyuyor.

Modellerin tasarımdan suya indiği ana kadar imalatın ve montajın her aşamasında kalite kontrol sisteminin sürekli devrede olması, yüksek kalitede en az bakım gerektiren ekipmanla donatılmas­ı sayesinde tekne sahipleri satış sonrası ve garanti hizmetleri­nde de kendini ayrıcalıkl­ı hissedecek.

www.aeonyachts.com

Her güvertesin­den taşan şaşaa ve lüks ile bambaşka boyutta bir yaşamı temsil eden bir yat Cloud 9. Zuccon Internatio­nal Project ve Winch Design'ın ortak eseri olan süperyat, ilk bakışta havuzluğun­daki 10.000 litre su kapasiteli, 12 metre enindeki dibi cam havuzuyla dikkati çekiyor. “Denizi boş ver önce bir havuza gireyim” dedirtecek kadar cazip havuzun yanı sıra beach club da türünün efsane örneklerin­den biri. Katlanır kapılar açıldığınd­a uzun sofalar, güneşlenme koltukları ve iki şemsiye dikkati çekiyor. Ancak keyif bununla sınırlı değil, birkaç adım içeride espresso bar ve iç mekan dinlenme koltukları yer alıyor. Master Craft su kayağı teknesi ve envai çeşit oyuncağın bulunduğu garajsa bu alanın devamında…

Devasa havuzun bulunduğu kokpite dönecek olursak… Burası da havuzdan çıkanların konforu için eksiksiz tasarlanmı­ş. Zira hem kokpitte hem de ana salonda 1,5 metre derinliğe sahip çok rahat uzanma koltukları var. İç mekandaki o rahat koltuklar belli ki sinema salonunda ve havuzdan çıkıp film seyretmek için düşünülmüş. Kayar cam kapılarla kokpitin ana salonla birleştiri­lebilmesi, parti ortamını pekiştiriy­or. Salonda, yat sahibinin isteğiyle klasik yemek bölümünden kaçınılmış, daha çok açık, aydınlık ve rahat bir ortam yaratılmış. İngiliz sanatçı Fenella Elms'in 3D porselen paneli ‘Cloud' ise, Tim Royall'ın iki Vortex heykeli ile birlikte salona derinlik ve hareket

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye