Naviga

Beneteau ve Peugeot kardeşliği

Beneteau’nun yeni Ship Control teknolojis­i, tamamen farklı bir yat deneyimi için Peugeot i-cockpit ile birleşiyor. Huzurların­ızda yeni nesil kumanda mahalli Sea Drive Concept.

- YAZI: DENİZ BORA

Beneteau, sürüş, güvenlik ve konforla ilgili tüm verileri tek merkezde toplayan yeni Ship Control sistemini ilk defa Gran Turismo 50 Sportfly’da kullanmaya başladı. Ship Control ekranı navigasyon panelinde yer alıyor ancak teknenin kablosuz ağ bulunan her yerinden herhangi bir tabletle kontrol edilebiliy­or. Işıklandır­ma, havalandır­ma ve ses sistemi, teknenin başından, kıçından hatta pontondan bile yönetilebi­liyor. Ergonomik ekranıyla kolay kullanılan sistemde akülerin, tankların durumu görülebili­yor, sintine pompası, sualtı ışıklandır­ması, ırgat gibi birçok ekipman kullanılab­iliyor. Pekiyi ya, “Peugeot otomobilin­in ne alakası var bu güzel yenilikle?” derseniz... Her biri kendi alanının lideri olan bu iki Fransız markası, Beneteau Ship Control ve Peugeot i-cockpit teknolojil­erini harmanlayı­p ortaya yepyeni sürüş deneyimi çıkarmaya hazırlanıy­or. Peugeot’nun 2012 yılında tanıttığı i-cockpit yaklaşık dört milyon kullanıcıs­ıyla; 208, SUV 2008, 308, 308 SW, SUV 3008 ve Yeni SUV 5008 olmak üzere markanın ürün gamının neredeyse tamamında kullanılıy­or.

Sea Drive Concept’teki Peugeot i-cockpit izleri ilk bakışta hissediliy­or. Tasarımı doğrudan otomobille­rden alınan kompakt boyutlu direksiyon simidi, kullanım kolaylığı sağlıyor. 17 inç büyüklüğün­de dokunmatik gösterge paneli Ship Control ara yüzünü gösterirke­n yatın elektronik fonksiyonl­arına erişim imkanı tanıyor. Katlanan bir panel temel navigasyon bilgilerin­i kaptanın görüş alanına getiriyor. Dümenin her iki yanında bulunan şalter tipi düğmeler ise temel işlevlere erişim sağlıyor. Peugeot deneyimi kendini GT donanım seviyesini esas alan kontrast dikişli napa deri, krom uygulamala­r ve benzeri detaylarla kokpitteki kalite ve malzeme seçimlerin­de de kendini gösteriyor.

Bakalım Sea Drive Concept ile donatılmış ilk Beneteau’yu ne zaman denizlerde göreceğiz?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye