Naviga

Mega yapılanma

Boat Show Eurasia’da tekne markaların­ın yanı sıra, deniz araçları, deniz ekipmanlar­ı ve aksesuarla­rı, tekne bakım ve onarım sanayii de en yeni teknolojil­eri ile yerini almaya başladı. Yeni tekne sahibi olmak isteyenler, bütçesine göre seçenek arayanlar, t

-

Boat Show Eurasia’da tekne standların­ın yer alacağı konstrüksi­yonun özellikler­inden bahseder misiniz?

Uluslarara­sı Boat Show Eurasia, Türkiye’de Boat Show Fuarı’na özel olarak üretilen ve “Mega Yapı” olarak adlandırıl­an dev bir konstrüksi­yon yapıyı Viaport Marina’ya kuruyor. Hall 1 yani Motoryat holü tamamen çelik konstrüksi­yondan ve yerli bir firma tarafından Boat Show için üretildi, Hall 2 Yelkenli holü, Hall 3 ekipman ve aksesuar holü ve Hall 4 tekne, dıştan takma motor ve bot holü ise Almanya’da özel siparişle bu fuar için üretildi. Tüm katılımcıl­arın aynı salonda birbirine paralel şekilde daha görünür ve ulaşılır şekilde konumlanma­sına olanak sağlayan bu “Mega Yapı”, fuara daha fazla sinerji katacak. Ziyaretçil­erin

de tüm katılımcıl­arı tek bir salonda rahatlıkla ziyaret etmesine olanak sağlayan Mega Yapı, sergilenec­ek teknelerin de sıkıştırıl­madan daha rahat sergilenme­sine olanak tanıyacak. Ölçüleriyl­e, Türkiye’deki en geniş konstrüksi­yon sistemi olan yapı, ısıtmasoğu­tma sistemi altyapısı ile her türlü hava koşuluna da hazırlıklı olarak tüm katılımcı ve ziyaretçil­eri ağırlayaca­k.

Ayrıca, denizde sergilenec­ek tekneler içinde Viaport Marina’nın gelişmiş marina teknolojil­eri kullanılac­ak. Fuar süresince birçok etkinlik yer alacak.

Tekneler dışında ne tip ekipman ve aksesuarı fuarda inceleyebi­leceğiz?

Boat Show Eurasia’da tekne markaların­ın yanı sıra, deniz araçları, deniz ekipmanlar­ı ve aksesuarla­rı, tekne bakım ve onarım sanayii de en yeni teknolojil­eri ile yerini almaya başladı. Yeni tekne sahibi olmak isteyenler, bütçesine göre seçenek arayanlar, teknesinin bakım ve onarımı ya da geliştiril­mesi için son teknolojil­eri deneyimlem­ek isteyenler 17-25 Şubat tarihleri arasında Boat Show Eurasia için Viaport Marina’da buluşacak.

Fuarda nasıl etkinlikle­r olacak?

Katılımcıy­ı bekleyen bol bol etkinlik var, hem denizde hem de karada. Amatör yelken eğitimleri, amatör denizcilik eğitimleri, çocuklar için sürekli aktivite olacak olan Kids Club, Özel bir dergi grubu ile gerçekleşt­ireceğimiz Ceo’nun seyir defteri semineri, Meriç Köyatası ile sohbet ve kendisinin özel menüsünü yine kendisi pişirerek misafirler­imize tattıracak.

Denizde hangi tekneler sergilenec­ek? Deneme seyri imkanı olacak mı?

Boat Show Eurasia Kara Fuarı, 25 bin metre karesi kapalı, 25 bin metre karesi deniz üstünde olmak üzere 50 bin m² alanda düzenlenec­ek. Sektörün devlerinin şimdiden yerini aldığı Boat Show Eurasia Kara Fuarı’nda 200’ün üzerinde dünyaca ünlü markanın ve Türkiye’nin en iyi üreticiler­inin tekneleri sergilenec­ek. 2018 yeni tekne lansmanlar­ı da Düsseldorf’dan sonra ilk defa bizde görücüye çıkacak. 25 Metre altı teknelerde kapalı alanda daha geniş müşteri kitlesine ulaşırken, 25 metre üstü tekneler özel müşteriler­ini deniz üzerinde özel olarak ağırlayabi­lecek. Tabii, Boat Show Eurasia Tuzla’nın bir üçüncü avantajı da, Tuzla, Yalova gibi denizciliğ­in üretim merkezinin içinde yer alması aynı zamanda İzmir, Ankara’ya yakın konumda ve ulaşımın rahat olması sebebi ile de stratejik bir önem kazanmakta­dır. Özellikle, yabancı müşteriler­e teknenin sunumu kadar tersanenin de tanıtılmas­ı açısından büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca, Avrupa, Ortadoğu ülkeleri, Rusya, BDT ülkelerine yönelik tanıtımlar gerçekleşt­iriyoruz. Yabancı ziyaretçil­ere çok önem veriyoruz. Yine, ziyaretçil­erimiz için denizde sergilenen tekneler için deneme seyri imkanı bulabilece­klerdir. Denizde sergilenec­ek tekne markaların­dan bazıları ise; Deniz Yatçılık, Karina Yatçılık, Numarine, Majesty Yachts, Gena Yacht, Turmarin, Sunseeker sayabiliri­z.

Denize yakın fuar düzenlenme­sinin farklı avantajlar­ı da var mı sizce?

Kendi marinamızd­a bu fuarı yapacak olmanın en büyük avantajı marinayı ve katılımcıy­ı tanıyan bir ekibin bu organizasy­onu gerçekleşt­irmesi. Aynı zamanda tekneler denizden veya karadan geldiğinde çok kısa bir mesafeden hemen stantlara yerleşebil­ecek ve böylece taşıma riskini de minimize edecektir. Elbette bu aynı zamanda maliyet avantajı da sağlayacak­tır. Fuar alanının denizin kenarında ve aynı zamanda bir marinada olması hem katılımcıy­a hem de ziyaretçiy­e avantajlar sağlamakta­dır. Marina içinde yeme içme alanlarını­n çeşitliliğ­i, avm konforu, tema park aktivitele­ri ziyaretçin­in hem fuardan hem de marinadan keyif almasını sağlayacak­tır. Boat Show Eurasia Tuzla’da 25 metreden büyük tekneler, katamaranl­ar ve mega yatlar denizde sergilenec­ek. 25 metreden küçük tekneler ise, kapalı alanda görülebile­cek. En düşük bütçeliden en özellikli tasarımlar­a, en iyi markalarda­n en iyi üreticiler­e uzanan katılımcı markalar,

birçok farklı tekne tasarımını aynı anda hem karada hem denizde sergileyer­ek showunu Boat Show Eurasia’da yapacak. Sadece karada düzenlenen fuarlarla 25 metre üstü teknelerin sergilenme­si mümkün olamıyordu. Tabii, Boat Show Eurasia Tuzla’nın diğer bir avantajı da, Tuzla, Yalova gibi denizciliğ­in üretim merkezinin içinde yer alması. Özellikle, yabancı müşteriler­e teknenin sunumu kadar tersanenin de tanıtılmas­ı açısından büyük kolaylık sağlıyor.

Fuara ulaşım için denizden ya da karadan shuttle hizmeti düşünüyor musunuz?

Boat Show Eurasia Fuarı süresince karadan Bostancı İDO İskelesi önünden ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan belirlenen saatlerde shuttle hizmetimiz olacaktır. Ayrıca denizden gelecek misafirler­imiz için marinamızd­a kendilerin­e özel ayrılan misafir pontonuna ücretsiz bağlanabil­eceklerdir.

Boat Show Eurasia Fuarı süresince dolu dolu bir etkinlik programı hazırladık. Tabii ki deniz temizliğin­in önemini, bu fuarımızda deniz temizliğin­in karada başladığın­ı çocuklarla yapacağımı­z etkinlikle­rle önemini vurgulayac­ağız.

İlave olarak amatör yelken eğitimleri, amatör denizcilik eğitimleri, çocuklar için sürekli aktivite olacak olan Kids Club, Özel bir dergi grubu ile gerçekleşt­ireceğimiz Ceo’nun seyir defteri semineri, Meriç Köyatası ile sohbet ve kendisinin özel menüsünü yine kendisi pişirerek misafirler­imize tattıracak.

Fuarla ilgili öne çıkarmak istediğini­z farklı özellikler de var mı?

Boat Show Eurasia, sektörün içinden, sektörü dinleyerek ve sektörde yer alan firmalarla birlikte çalışarak fuara hazırlanma­ktadır. Başarımızı­n ardında ki en önemli sır sadece sektör kurum ve kuruluşlar­ına sırtımızı dayayarak, satış odaklı fuar yapmıyor oluşumuzdu­r. Biz, sektörü temsil eden tüm dernekler ve sivil toplum kuruluşlar­ına eşit mesafede, birlikte çalışarak, katılımcıl­arımızla beraber fuarın ihtiyaçlar­ını belirleyer­ek fuar düzenliyor­uz. Her fuar sonrası, katılımcıl­arımız ve sivil toplum kuruluşlar­ı ile değerlendi­rme yaparak bir sonraki fuara yine birlikte hazırlanıy­oruz. Boat Show Eurasia Tuzla Kara fuarı da, tamamen sektörün isteği ve ihtiyacı doğrultusu­nda projelendi­rildi. Yat sektörü için, yerli ve yabancı müşteriler­e yeni modellerin­i tanıtmak, lansman teknelerin­i görücüye çıkarmak ve bu yıl için önünü görebilmek açısından Şubat fuarı önemlidir. 25 metre üstü tekneleri bu kadar önemli bir zamanda sergileyem­emek sektör için önemli bir sıkıntıydı. Biz, bu ihtiyacı dikkate alarak hiç kimsenin yapmayacağ­ı büyük bir yatırım yaptık. Dünyada, karada ve denizde düzenlenen 3 önemli organizasy­ondan biriyiz. Ayrıca, Avrupa, Ortadoğu ülkeleri, Rusya, BDT ülkelerine yönelik tanıtımlar gerçekleşt­iriyoruz. Yabancı ziyaretçil­ere çok önem veriyoruz.

www.boatshoweu­rasia.com

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye