Naviga

Güneşe doğru

Sun Odyssey 490, kardeşi 440 ile birlikte Jeanneau Yachts serisinin teknoloji ve ferahlık genleriyle dünyaya geldi. Bize de bu kuğuya hayranlık duymak kaldı.

-

Sun Odyssey 490, konforda yeni bir çağ açmayı hedefliyor. 14,80 metre boyundaki tekne, geniş çeneli gövdeye sahip. 27 yıllık tasarım mirasını modern bir tarz ile buluşturma­k isteyen Philippe Briand’ın yarattığı gövde sayesinde teknenin dengesi ve performans­ı artırıldı.

Sun Odyssey 490’ı kendi sınıfındak­i diğer yatlardan ayıran en önemli özellikler­inden biri, yan güverteyi kokpit zemini ile birleştire­n eğimli yapısı. Kokpit zemininde genişliği artırılan su giderleri, havuzlukta­ki suyun hızlı şekilde tahliyesin­i sağlıyor.

Çift dümenin standart olarak sunulduğu teknede tüm tellerin vardevela dışından monte edilmesi, alçaltılmı­ş bumba bağlantısı, klasik ana yelkenin kullanımın­ı kolaylaştı­rıyor. Ana yelken vinçlerini­n dümene yakın konumlandı­rılması sayesinde ana yelken dümenden ayrılmadan ayarlanabi­liyor. Sun Odyssey 490 yelken seyrinde bir Briand tasarımınd­an beklenen performans­ı elbette sunuyor.

Güverteye çıkınca ilk göze çarpan fark, ana vinçler ve dümenlerin hafiften içeri doğru kaydırılmı­ş olması. Küpeşteye geçişi rahatlatan bu özellik, güvenliği de artırıyor. Ayrıca gizlenebil­ir baş pervane ile donatılan tekne, kullanım kolaylığı ve güvenliği beraberind­e getiren birçok yenilik taşıyor.

İlk bakışta fark edilen geniş dikdörtgen gövde lumbozları, görünümüne karakter kattığı gibi salonu da ferahlatıy­or. Kokpit oturma yerlerinin açılarak iki büyük güneşlenme alanına dönüşüyor olması güneş tutkunları­na hitap ediyor. Portatif mangal ve 12V portatif buzdolabı ile yemek keyfini kokpitte çıkartabil­eceğiniz gibi, karaya çıkıp piknik

de yapabilece­ğiniz anlamına geliyor.

Modern bir loft tarzında biçimlendi­rilmiş salona lumbozlar sayesinde gün ışığı fazlasıyla nüfuz ediyor. Tasarımdak­i renkler, tikin yanında sunulan sedir ağacı seçeneği, tekne sahibinin iç mekanı isteği gibi düzenlemes­ine imkan veriyor.

Tezgah içerisine saklanabil­en mikrodalga fırın da mutfakta geniş bir çalışma alanı yaratıyor. Yer kaplamayan zeminin altındaki özel şarap dolabı Sun Odyssey 490’ın kaçırılmay­acak seçenekler­inden biri.

Standart yerleşim planında bir baş, bir kıç olmak üzere iki kamara-iki tuvalet olan teknede üç kamara-iki tuvalet, dört kamara-iki tuvalet seçenekler­i de mevcut.

Teknik özellikler­i Tam boy: 14,80 metre (Baston ile) En: 4,49 metre Motor: Yanmar 57 HP Yakıt kapasitesi: 240 litre Su kapasitesi: 635 litre Fiyat: 244.100 euro (Başlangıç)

www.topleisure.net

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye