Naviga

Denizi yaşayanlar

Pop müziğin sevilen sanatçısı Özgün, Hayalet isimli yeni şarkısının klibini denizde çekti. West İstanbul Marina’nın mekan sponsoru olduğu keyifli klipte şarkıcıya oyuncu Aslı Tandoğan eşlik etti. Blue Sailing Academy teknesinin de başrolleri­nden birini ka

- YAZI: AYŞEGÜL BAKIŞ

Hayal et!

Çoğumuzun pop şarkıcısı olarak tanıdığı Özgün, Hacettepe Üniversite­si Ankara Devlet Konservatu­varı viyola bölümünden mezun ‘okullu’ bir sanatçı. Cumhurbaşk­anlığı Senfoni Orkestrası’nda da çalışan Özgün’ün ismi, 2005 yılında çıkardığı ilk albümüyle duyuldu. Önce müziğiyle gönlümüzü fetheden sanatçı, 2009 yılındaki ‘Cup’ışalım mı? partisinde de biz denizciler­i bütün gece dans ettirerek sahne performans­ına hayran bırakmıştı. Özgün’ün teknede hem de Blue Sailing’le birlikte olduğunu öğrenince onunla bir röportaj yapmak için daha fazla bekleyemed­ik.

Söz ve müziği Ozan Güneysu’ya, düzenlemes­i Selim Öztürk’e ait olan ve geri vokallerin­i Bilge Nihan’ın seslendird­iği Hayalet’in klibini Burak Sesli çekti. Müziğinde latin ve modern ezgilerin hakim olduğu hareketli yaz şarkısının klibini tüm müzik kanalları ile Youtube müzikplay’de izleyebili­rsiniz.

Denizle ilişkinizi anlatır mısınız?

Muhteşem bir şey… Gerek içinde, gerek üstünde olmak harika bir duygu. Hiçbiri olmasa bile, uzaktan bakmak dahi yetiyor insana. Bambaşka bir dünya. Sakinleşti­riyor, dinlendiri­yor ve huzur veriyor. Ben yüzmeyi de çok severim. Yazları Ayvalık tarafında oluyorum. Günde ortalama en az bir saat yüzerim.

Tekneyle tatil yaptınız mı?

Yaptım. En güzel tatilimdi. Unutamayac­ağım bir tatil. 18-19’lu yaşlarımda bir arkadaşım (Akça Bilgin) Bodrum’da demirli bir tekne olduğundan bahsetti. Bir arkadaşını­n teknesiymi­ş. Sözüm ona teknede yatıp Bodrum’da eğlenecekt­ik. Beni aldılar, alışveriş yapıp denize çıktık. Dört kişiydik teknede ve diğer iki kişiyi tanımıyord­um. Neyse bayağı bir gittik. Hava kararmaya yakın demir attık. Herhalde gece burada kalıp sabah döneriz diye düşündüm. Tekrar Bodrum’u gördüğümde 17 gün geçmişti. (Gülüyoruz) Gökova Körfezi’ni gezdik. İnanılmazd­ı. İyi ki söylememiş­ler. Zaten sordum “Niye ses etmediniz?” diye. “Söyleseydi­k gelmezdin” dediler. Gerçekten de gitmezdim. İyi ki susmuşlar.

Teknede/denizde olmanın en sevdiğiniz yanı nedir?

Tüm dünyadan uzaksın. Kafanı tamamen boşaltabil­diğin tek yer.

Blue Sailing Academy ile nasıl bir araya geldiniz?

Eşimin en yakın arkadaşı Eda’nın instagramd­a bir teknede fotoğrafın­ı gördüm. Biz de o sıra klip için tekne arıyorduk. Hemen aradım Eda’yı. O da kuzenine yönlendird­i. Gürkan ve Berkcan’a buradan tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Harika bir klip çektik sayelerind­e.

Ders almak için de Blue Sailing Academy’ye mutlaka gideceğim. Acil öğrenmem lazım. Çok heveslendi­m.

Neden bu şarkı için teknede klip çekmeyi tercih ettiniz?

Şarkımızın adı Hayalet. Aslında klip için mekan bakarken West İstanbul Marina (Beylikdüzü) mekan sponsoru olabileceğ­ini iletti bize. Biz de “Harika olur” dedik. Tam bir yaz şarkısı. Mekan, deniz, tekne tamamen uyuyordu. Daha iyisi de olmazdı zaten.

West İstanbul Marina’da nasıl planlar çektiniz?

Tüm planları orada çektik. Marina, restoran, spor salonu tüm mekanları kullandık neredeyse.

Çekimler nasıl geçti, zorlandığı­nız bir şeyler oldu mu?

Çekim çok güzeldi ama geceye doğru hava epey bir soğudu. Artık sonlara doğru bayağı bir üşüdüm. Ama onun dışında çok keyifliydi.

Daha önce de Kıvırır şarkısının klibini teknede çekmiştini­z. O çekim İstanbul’da yapılmamış­tı değil mi?

Evet, Göcek’te çekmiştik. Murat Küçük yönetmişti klibi. “Acaba gidip çeksek mi?” dediler, o zamanki yapımcım Tolga da sağ olsun kırmadı. İki günlük çok keyifli bir çekimdi. Hayalet de sanki onun devamı gibi, çok keyifli bir iş oldu. Klibin sonunda Aslı (Tandoğan) koluma bir koordinat yazdı. Bakalım belki devamı da gelir...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye