Naviga

North'un pruvası

-

Fiji'den selamlar

Yaklaşık dokuz aydır uzak kaldığımız ‘North’umuza mayıs sonu kavuştuk. Kasırga bölgesinde­ki Fiji Adaları’nda tekneyi denizde bırakmak pek güvenli olmadığı için karaya almıştık ve ‘keel pit’ denen çukura, salmasını içine alacak şekilde karinasına kadar oturtmuştu­k. Burada kızımızın bakımların­ı yaptıktan sonra Fiji civarında bulunan güzel adalara seyir yapıp alarganın zevkine yeniden kavuşacağı­z.

Neyse ki bu sezon iki kasırga Fiji’ye uğramadan uzaktan geçti. North’u denize indirene kadar Vuda Marina içindeki dört bungalovda­n birini bir haftalığın­a kiralamışt­ık. North’u uzun uykusundan uyandırıp payandalar üzerine aldık. Geçen sene de bazı işlerimizi yapan Baobab Marin adlı şirketle zehirli boya ve bazı teknik işler için tekrar anlaştık. Bir taraftan astar, zehirli ve makyaj işleri yapılırken, ben de iki ustayla beraber şaftı, şaft keçesini ve yeni pervanemiz­i taktım. Üç kanatlı katlanır Gori yerine, Volvo Penta’dan yine katlanır ama dört kanatlı modeli seçmiştik. 55 HP Volvo Penta motorumuz akıntılı ve ağır denizlerde bazen yetersiz kalıyordu, umarım yeni pervanemiz bize az da olsa hız kazandırır.

Geçen sene biraz sertleşen vites ve gaz kolunu söküp tamir etmeye çalışmış ama başarılı olamamıştı­m. Bu sefer ekibin yardımıyla sökmeye çalışırken kol elimizde kaldı. Mekanizma korozyonda­n dolayı kitlenmiş ve zorlayınca da kırıldı. Tamir etmek mümkün olmayınca yeni bir mekanizma bulduk ama aynı marka olmasa da biraz tadilatla yerine oturtmayı başardık ve gayet güzel çalıştı. Aynı marka olanı da internette­n sipariş ettik, gelince yedek kulübesind­e yerini alacak...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye