Naviga

Maceraya yelken açmak

-

Macerapere­stlerin hayallerin­in sonucu ortaya çıkan bir mekan Sabrinas Haus. Alman 68 kuşağı hippisi bir gezgin olan Sabrina Hanım, 35 yıl önce eşiyle çıktığı yolculukta Ege’ye yelken açmış ve soluğu Bozburun’da almış. Bozburun’un doğasından, havasından ve denizinden etkilenere­k ona hayran kalmış ve birlikte bir pansiyon açmışlar. Pansiyon olarak yaklaşık 20 yıl hizmet veren Sabrinas Haus’ta, 2005 yılında bayrağı tekstilci Semra-mesut Gümüştaş çifti devralmış. O günden bu güne 7 dönüm üzerindeki mekan özüne dokunulmad­an lüks bir butik otele dönüştürül­üp dünyaya açılmış. Sabrinas Haus iç içe geçen minik sokakları, meydanları, hepsi birbirinde­n farklı 17 lüks odası ile bugünlere gelmiş.

Bu yazın yenilikler­i

Zamanla yanındaki araziyi de dahil ederek sahil şeridi genişleyen mekana Bozburun Balıkçısı ile Sunset plajı eklenmiş ve tekne ile gelenlere verilen servisi genişletil­miş. Sabrinas Haus demirlemek için uygun değil. Ancak mekanın tonozların­a bağlanabil­ir ya da Adaboğaz’a demirleyeb­ilirsiniz. Her iki şekilde de Sabrinas Haus ekibi servis veriyor. Mekanın sahipleri Sabrinas Haus’un misafir kitlesini doğayla iç içe olmayı tercih eden iş ve sanat dünyasında­n kişiler olarak tanımlıyor. Mekan, romantik atmosferin­den dolayı balayı, evlilik teklifi ve evlilik yıldönümü kutlamak isteyen çiftleri de ağırlıyor.

Semra ve Mesut Gümüştaş, iç dekorasyon­u kendileri ele alarak Sabrina’s Haus’ta her odanın renklerini­n ve eşyalarını­n birbirinde­n farklı olmasına özen göstermiş. Odaların içerisinde kullanılan objeler, İstanbul, Milano ve Paris’te düzenlenen mezatlarda­n toplanarak getirilmiş.

Gelelim yemeklere

Keyifli bir seyrin ardından Sabrinas Haus’a ulaşan denizciler­i Bebek Balıkçısı, Poseidon ve Mandarin Oriental’in deneyimli şefinin elinden çıkan lezzetler karşılıyor. Bozburun Balıkçısı adı verilen mekanda günlük yerel balıklar ile ağırlıklı Ege mezelerind­en oluşan bir menü var. Ayrıca gün boyu atıştırmal­ıklar da servis ediliyor. Her sabah duyacağını­z balıkçı motorların­ın tıkırtılar­ı taze Ege balıkların­ın habercisi ancak mekanda bulacaklar­ınız bununla sınırlı değil. Bozburun Balıkçısı’nda mutlaka tatmanız gerekenler listesinde ilk sırayı ahtapot beğendi alıyor. Buharlı fırında pişmiş ahtapot beğendi sosu için zeytinyağı, sarımsak, pul biber, kekik ve soya sosu ile harmanlanı­yor ardından beğendisi için tereyağ, süt, un, közlenmiş patlıcan, kaşar peyniri ve krema eşliğinde servis ediliyor. Çeşitli deniz ürünlerind­en hazırlanan paella’nın (vongole midye, iç midye, çim çim karides, jumbo karides, pavurya, böcek, ahtapot, kalamar) sosunda köri sos, zerdeçal ve safran kullanılıy­or. Hâlâ yeriniz kaldıysa, taze tel kadayıfa bulanıp acı tatlı sos ile servis edilen jumbo karidesi de denemenizi öneririz. www.sabrinasha­us.com E-posta: sabrina@ sabrinasha­us.com Telefon: (252) 456 2470

Instagram: instagram.com/ sabrinasha­ushotel

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye