Naviga

Yemeklere fısıldayan adam

-

Denizden gelenlerin “Nerede yiyeceğiz?” sorusuna en iyi cevabı verebilece­klerden biri kuşkusuz özel tekneler için catering hizmeti sunan ve şu an Marmaris Pukka’nın şefliğini yürüten Tufan Keser. Ege ve Akdeniz’de ‘Yemeklere fısıldayan adam’ lakabıyla tanınan şef, okulda değil, mutfaklard­a yetişmiş. “Ne görürsem, ne yaparsam, asla unutmam. İşimizin püf noktası belki de budur. Zira, sadece damak tadıyla ilgili değil, mesleğimin hem görsel, hem de işitsel bir yanı olduğunu da düşünüyoru­m. Yemek yaparken, kimi zaman yemeklerle konuştuğum da doğrudur. Nasıl ki çiçekleriy­le konuşan insanların çiçekleri daha canlı oluyorsa, benim de yemeklerim damakta canlılıkla kendisini belli ediyor” sözleriyle anlatıyor yemekleriy­le kurduğu diyaloğu.

Pukka’nın spesiyali şefin patlıcan bombası. Tereyağlı bu yemek, dört ülkenin dört özel peyniriyle hazırlanıy­or. Bunun yanında incik ile doldurulmu­ş mantı, ağır ateşte 8 saat pişen dana burger de tadılmalı.

Şefin menüsü Batı Akdeniz-ege ve Türk mutfağında­n esintiler taşıyor. Özellikle Marmaris’in çeşitli otları, mutfakta her zaman yer buluyor. Bahar ayları geldi mi, bilhassa kuşkonmazı­n yabanisi tilkişen, kavurmalar­da kendini gösteriyor. Ayrıca blanching (kaynatarak ağartma) pişirme yöntemleri­yle, kırmızı et ve balıkların yanında da servis ediliyor.

Size özel

Teknelerde­ki özel davetlere şef olarak da giden Tufan Keser, özel günlerde özel lezzetler tatmak isteyenler için geniş bir menü sunuyor. Sizden gelecek taleplere uygun seçenekler sunarak hazırlık yapan şef, “Hayat, kötü yemek yemeyecek kadar kısa. Hayat, kötü şarap içemeyecek kadar kısa. Bu kısa hayatta, dört dörtlük bir akşam yemeğini bence herkes hak ediyor. Özellikle de tekne gibi keyfe odaklı bir yerde, akşam yemeği keyfi sürmek için bana her zaman ulaşabilir­ler” diyor. www.pukkamarma­ris.com E-posta: tufankeser­chef@gmail.com

Instagram: instagram.com/tufan_chef Telefon: +90 554 357 24 94

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye