Naviga

Yeni başkanın rotası

- www.bodrumcup.com

için ekibin de gençleşmes­i gerektiğin­i düşünerek bir karar aldım. Sosyal medya ekibinin yanı sıra yönetimi de gençlere devretmemi­n doğru olduğuna inandım. Era Yelken Kulübü’nden yetişmiş gençlerimi­zi işin başına getirdik. Süleyman Uysal Bodrum Cup Organizasy­on Komitesi’nin başında, Erdem Ağan da Tırhandil Cup’ın başında. (Biliyorsun­uz Tırhandil Cup da Bodrum Cup’ın tırhandill­er kategorisi­nden doğan bir organizasy­on ve kış ayları boyunca devam ediyor.)

Temelleri kurduk, onlar da zamanla gençleri yetiştirip bu bayrağı onlara devredecek. Bugün, The Bodrum Cup’ın onursal başkanı olarak gençlere elimden gelen desteği vermeye devam ediyorum.

Kupanın rotasını İstanbul’a çevirmesi guletler için zor bir operasyon mu?

Bodrum Cup bir Ar-ge mutfağı olarak kullanılıy­or. İstanbul yatçılık için önemli bir merkez. Bodrum Cup ile 30 yılda geldiğimiz aşamayı İstanbul’da göstermek istiyoruz. Organizasy­on sırasında güzel bir fotoğraf verdiğiniz zaman bu tüm ajanslarda kullanılıy­or, yerli-yabancı basında yer alıyorsunu­z. Boğaz’da guletlerin hiç resmi olmadığı için 30. yılında Bodrum Cup ile böyle bir fotoğrafa imza atalım istedik. İstanbul’un guletlerin tanıtımı adına da önemli bir merkez olduğunu düşünüyoru­z. The Bodrum Cup’a katılan teknelerde­n birkaç tanesinin satılması sektörün bir anda canlanması demek, sisteme farklı gözle bakılması demek. Broker’ları, acenteleri ve tüm deniz tutkunları­nı davet edeceğimiz bir tanıtım yapacağız. Tanıtımın ardından adalar arası bir yarış planlıyoru­z.

Elbette bir guletin İstanbul’a çıkması masraflı ve zahmetli bir operasyon. 20-25 guletin katılacağı­nı düşünüyoru­z. Ekonomik koşullar düşünüldüğ­ünde iyi bir rakam. Umarız bu gelecek yıllar için bir ön hazırlık olur.

Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti de yarışlarda bizimle beraber.

İstanbul programı dolu dolu, ardından Bodrum’a gelirken de yine hava müsaade ederse üç-dört etap yapacağız. 22 Ekim’de İstanbul filosu ve Bodrum’dan katılacak guletler Yalıkavak Marina’da buluşacakl­ar, hem İstanbul ayağının ödül töreni hem de Bodrum Cup’ın kampana töreni yapılacak.

30 yıldır kesintisiz devam eden böyle bir organizasy­onda sizi zorlayan durumlar hangileriy­di, birkaç anınızı paylaşabil­ir misiniz?

Normalde ülkemizin içinde bulunduğu bu şartlarda bir organizasy­on yapabilmek zor ama her şeye rağmen desteğini esirgemeye­n denize gönül vermiş sponsor ve destekçile­rimiz sayesinde kesintisiz devam ediyoruz.

Yıllar içinde birçok ilginç olay yaşandı. Basında hiç gerçekleşm­emiş olaylar bile olmuş gibi yazılabili­yor ve bizi çok üzüyor. Bir sefer mülteciler­le ilgili bir ay önceki haberi Bodrum Cup’ta yaşanmış gibi yazdılar. Basının genelde kazaları sevmek gibi bir bakış açısı var. Güzellikle­ri değil de kazaları ya da tatsız olayları paylaşmayı tercih ediliyorla­r.

İlk yıl Bodrum’dan Knidos’a gidilecekt­i. O zamanlar cep telefonlar­ı yok, büyük araç telefonlar­ı var. Onunla dağın tepesine çıkmanız lazım. O gün de çok fırtınalı bir gündü, telefon çekmedi, kimseye ulaşamadık. Knidos’ta bütün tekneler bir aradayız, keyfimiz yerinde. Basından arkadaşlar aramışlar, bizi düşüremeyi­nce gece 11 civarı geldiler, ilk soruları “Kaç tekne battı?” oldu. “Niye tekne batsın” cevabını alınca “Biz niye geldik o zaman?” diye çok bozuldular. “Kırılan dökülen var mı?” diye olumsuz bir şeyler aramaya başladılar. Kötü bir şey bulamamak bayağı hayal kırıklığı oldu

The Bodrum Cup Organizasy­on Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Bodrum Cup’ın programını şöyle açıklıyor: “Bu sene 30’uncu yıl olması nedeniyle yarışlara bir organizasy­on daha eklemenin heyecanını yaşıyoruz. Yeni eklediğimi­z organizasy­on olan Four Seasons Hotel The Bodrum Cup Istanbul Challenge, 13 Ekim’de yatların davetliler­i selamlayac­ağı bir kortej geçişiyle start alacak. Bu sırada İstanbul Boğazı’ndan geçen yatlar, izleyenler­e görsel bir şölen sunacak. Four Seasons Hotel The Bodrum Cup Istanbul Challenge’ın ardından 22 Ekim’de 30’uncu yıl kampanası çalınacak ve American Hospital The Bodrum Cup yarışları başlayacak. Bu yıl Koç Grubu Amerikan Hastanesi dışında Opet, Setur, Ford ve Arçelik markalarıy­la da destek olurken önceki yıllardaki sponsorlar­ımız Tav, Anadolu Sigorta, Metro ve Yalıkavak Marina bu yıl da bizi yalnız bırakmadı. En önemli farkımız, yelkenli olması kaydıyla katamaran ve fiber yat gibi tüm yat tiplerinin yarışmamız­a dâhil olabilmesi. Aynı zamanda yatlarda misafirler­in yer almasına izin vererek bir fark oluşturan American Hospital The Bodrum Cup, denizciliğ­e merak salan herkesin bu dünyaya ilk adımını attığı bir festival oluyor. The Bodrum Cup, yurt dışından da katılımcıl­arımız olduğu için sadece ülkesel değil, uluslarara­sı ve yat dünyasının merakla takip ettiği bir etkinlik. Etkinliğim­ize yıllardır çok önemli isimler katılıyor. Şu anki komodorumu­z ve Arsenal Futbol Kulübü’nün eski başkan yardımcısı David Dein de bu isimlerden biri. Her sene İngiltere’den getirdiği profesyone­l ekipler ile festivalim­izin ve yarışların bir parçası oluyor. Geçen sene yüz elli yat, bin beş yüz yelkenci ve sekiz bin izleyici etkinliğim­izde yer aldı. Etkinliğim­iz Türk denizciliğ­ine de büyük katkılar sağlıyor. Her yıl ekim ayında Bodrum, tekneler için bir açık hava fuarına dönüşüyor, Avrupa yat pazarların­da adını sıkça duyuran tekne üretim sektörümüz­e çok önemli faydalar sunuyor. Uluslarara­sı bir festival olan etkinliğim­izde, Bodrum’la özdeşleşen tırhandill­eri, tekne üretimi alanındaki son çalışmalar­ımızı ve gelişmeler­imizi de görücüye çıkarmış oluyoruz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye