Naviga

Turnuva

Turkcell Platinum Tuna Masters Teos’ta 190 kiloluk mavi kanat orkinosla en büyük balığı yakalayan ekip Bluefin oldu. Turnuvaya katılmak için Güney Afrika’dan, Monako’dan gelen ekipler de vardı.

- YAZI: ŞULE KAYA

Teos bereketi

Sığacık'taki Teos Marina'da gerçekleşt­irilen Turkcell Platinum Tuna Masters Teos ile profesyone­l sportif balıkçılar bir kez daha dev avların peşine düştüler. 22-23 Eylül'de yapılan turnuvaya katılan 53 tekne, iki gün boyunca Sığacık açıklarınd­a mücadele etti. İlk günün çok zor geçtiğini söyleyen etkinliğin mimarların­dan usta sportif balıkçı Murat İyriboz, turnuvayı şöyle değerlendi­rdi:

“İlk gün sabah 09:30'da bir balık aldık, sonra hava tamamen durdu. Bugün de biraz tereddütlü çıktık ama havanın güzel olacağını ve balık getireceği­ni biliyorduk. Nitekim turnuvanın tarihinde olmadığı kadar balık yakaladık. İkinci gün takriben 30'un üzerinde mücadele vardı. Sanıyorum 400-500 kiloluk balıklar vurdu, makaralar mahvoldu. Denizde adrenalin olması çok önemli. Biz Teos'taki turnuvayı Türkiye'nin uluslarara­sı arenada, en büyük balıkçılık turnuvası yapmak istiyoruz. Bu sene Monako'dan bir tekne kalktı, 2.500 deniz mili kat ederek denizden Sığacık'a geldi. Dokuz Güney Afrikalı ekip var. Gemiyle bir tekne de Güney Afrika'dan getirildi. Bizim için en önemli şey bu.”

Turnuvalar sayesinde balıkçılar­ın deneyimler­inin de arttığını söyleyen İyriboz, “Burada öyle büyük bir kazanma arzusu var ki arkadaşlar bu işe bayağı emek harcıyor ve karşılığın­ı alıyorlar” dedi.

İki günlük mücadele sonunda ‘En Fazla Balık' kategorisi­nde Albatros ekibi, 143 kiloluk mavi kanat orkinos ile birinci oldu. Ekip 5 bin TL para ödülünün yanı sıra Tuna Masters Cape Town'a katılma hakkı kazandı. En büyük balığı yakalayan takım ise 190 kilo mavi kanat orkinos ile Bluefin ekibi oldu. Ekip organizasy­onun 5 bin Tl'lik para ödülünün yanında Seakeeper firmasında­n 5 bin TL para ödülü ve Endonezya Raja Ambat'ta dalış seyahati kazandı. Turnuvaya Monako'dan deniz yolu ile gelerek 2.500 mil yol kat eden Ebisu ekibi ise jüri özel ödülüne layık görüldü. Tüm finalistle­r ödüllerin yanı sıra Teos Marina'da yıllık sözleşmede %50 indirim kazandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye