Naviga

Etkinlik

-

Gastronomi şöleni

Türkiye’nin ilk gastronomi festivali Restoran Haftası’nın dokuzuncus­u 15 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında Türk mutfağı teması ile lezzet severleri yemeğe ve yeni deneyimler yaşamaya davet ediyor. 15 gün süresince Türkiye’nin en iyi restoran, bistro ve kafelerind­e bu haftaya özel hazırlanmı­ş menüler gastronomi tutkunları­yla buluşuyor.

Gastronomi ve pazarlama danışmanlı­k firması ‘Dude Table' tarafından düzenlenen Restoran Haftası'nın gastronomi ortağı, Türk mutfağını ve yerel değerlerin­i korumak amacıyla faaliyetle­rini sürdüren Metro Türkiye, İstanbul ve Gaziantep'te şehrin en önemli restoranla­rının katıldığı projeyle karşımızda. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için özel olarak hazırlanmı­ş menüler ile geleneksel lezzetler, yerel malzemeler ile hazırlanan yenilikçi yemekler, sokak lezzetleri ve özel tarifler lezzet tutkunları­na yepyeni deneyimler yaşatmayı planlıyor.

35 TL öğlen menüleri, 55 Tl'lik akşam menülerine ek olarak tüm dünyada Michelin yıldızlı restoranla­rda sunulan ve o restoranın şefinin yarattığı en özel lezzetler de ‘tadım menüleri' adı altında deneyimlen­ebilecek. Bu yıl ayrıca Restoran Haftası menülerind­e yeni bir kategori de var: 35 Tl'ye sunulacak kahvaltı menüleri.

Kanyon'da 20 Ekim'de gerçekleşt­irilecek olan Restoran Haftası Tek Lokmada Türk Mutfağı etkinliğin­de de tek lokmalık lezzetleri­n yanı sıra keyifli müzik dinletiler­inin de eşlik edeceği atölye çalışmalar­ı, uzmanlar, ünlü şefler ya da yemek kitabı yazarları gibi konuklar ile sohbet buluşmalar­ı ve tadımlar gerçekleşe­cek. Social Table etkinlikle­ri, ülke mutfağının gizli kahramanla­rı üreticiler ile sohbetler ve tadına doyulmaz sokak lezzetleri­nin sunulduğu Sokak Yemekleri Partisi'nin yanı sıra Gastro Art, Gastro Fashion temalı etkinlikle­r de Restoran Haftası'na renk katacak. Ülke gastronomi­sine yön veren restoranla­r ve sektörün lider şefleri misafirler­iyle buluşacak: Derin Arıbaş, Kaan Sakarya, Didem Şenol, Tevfik Alparslan, Deniz Temel, Aydın Demir, Faysal Üren, Rıza Belenkaya, Hazer Amani, Cihan Kıpçak, Üryan Doğmuş, Giancarlo Gottardo, İsmet Saz...

Mekanlar ise şöyle; Akali, Alaf Kuruçeşme, Alaf Sokak, Ali Ocakbaşı, Asitane, Bakla, Banliyö İstanbul, Basta Street Food Bar, Bayazhan, Beyaz Fırın Brasserie, Cafe Cadde, Del Mare, Divan Pub Ataşehir, Divan Pub Erenköy, Draft Gastro Pub, Escale Kanyon, Feriye Palace, Fireroom, Frankie, Gram Kanyon, Halat by Divan, Hünkar, İntema Yaşam, Kebapçı Halil Usta, Köşebaşı, Lara's Gourmet Burgers, Lokmata, Louie İstanbul, Marcel Patisserie, Markus Prime Ribs Society, Masabuka, Mendel's, Midpoint, Mini Eatery, Nev Kanyon, Nişantaşı Brasserie, Passage No:163, Plus Kitchen, Poco Loco, Pulat Çiftliği, Raf, Showroom, Smelt&co., Snob Street Food, Spago, St. Regis Brasserie, Suvla Kanyon, Şans Restaurant, The Steeve by İsmet Saz, Welldone, Yumma, Zula... www.restoranha­ftasi.com Facebook/restoranha­ftasi Instagram/restoranha­ftasi

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye