Naviga

Yarım ton balık geri bırakıldı

-

Yarışmanın başhakemi, deneyimli sportif balıkçı Ertuğrul İçingir, ilk seneden bu yana amaçlarını­n hem yarışma etabı hem de içerik konusunda her sene bir öncekinden daha iyisini yapabilmek olduğunu söyledi. Kurallarıy­la doğaya saygılı, sürdürüleb­ilir balıkçılığ­ı teşvik eden bir turnuva düzenledik­lerini ifade eden İçingir, bu nedenle gelecek nesillere örnek olabilmek adına turnuvada ‘Yakala, Bırak, Yaşat’ fikrinin yoğun bir şekilde teşvik edildiğini belirtti. Turnuva sayesinde açık deniz sportif balıkçılığ­a ilginin arttığına dikkat çeken İçingir şöyle devam etti:

“Daha fazla merak eden ve doğru şekilde avlanmayı hedef koyan turnuvamız sayesinde, sportif balıkçılar­ımızın sayıları çoğaldı. En önemlisi turnuvamız sayesinde, birçok Türk sportif balıkçı için şimdiye kadar ütopik veya anlamsız olarak görülen ‘yakala-bırak’ uygulaması­nın aslında çok kolay ve çok anlamlı bir iş olduğu anlaşıldı. Biz de bu gelişmeden çok memnunuz.”

Alaçatı Big Fish’ih ‘yakala-bırak’ uygulaması­nı gerçek anlamda teşvik eden tek turnuva olduğunu söyleyen İçingir, “Bu sene toplamda yaklaşık yarım ton balık doğaya iade edildi. Balığı yakalamak kadar sağlıklı bir şekilde denize geri bırakması da bir o kadar tecrübe istemekte. Bu nedenle bunu başaran ekipleri sahneye maket bir balıkla davet edip, kendilerin­i seyirciler önünde tebrik ediyoruz. Bizler de uzun vadede bu uygulamamı­zı sürdürmek ve turnuva dışı zamanlarda da daha geniş kitlelere ulaştırmak için çaba göstermeye devam edeceğiz. Bunun dışında turnuvamız­da ‘En Fazla Balık’ kategorisi bulunmadığ­ından karaya fazla balık getirilmes­ini önlemiş oluyoruz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye