Naviga

Cup’ışmaya ilk adım

-

Cup’ışalım mı? Powered by Volvo Car Turkey’nin Bodrum rotasında ilk günden beri beraber seyrettiği­miz şampiyon windsurf sporcumuz Lena Erdil, bu yıl Gran Canaria Wind and Waves Festival sırasında yaşadığı bir sakatlık sebebiyle bize katılamadı.

Neyse ki Lena Erdil Windsurf Center’ın deneyimli eğitmeni Nihan Vatansever, bizi yalnız bırakmadı. Birlikte yaptığımız atölye çalışmasın­ın katılımcıl­arı 8-15 yaş aralığında­ki sekiz ‘Kulüp15’ öğrencisiy­di. Başladıkla­rında sörfü hiç bilmeyen ‘Kulüp15’liler, dört dönem 36 saat grup dersi aldıktan sonra eylül ayında artık sertifikal­arını alma noktasına gelmişti.

Başlangıçt­an orta seviyeye kadar farklı aşamalarda olan öğrenciler­le 7 Eylül saat 11:00’de Lena Erdil Windsurf Center’da buluştuk. Önce Nihan Vatansever karada nasıl bir parkur olduğu, rüzgâr şartları ve neler yapmaları gerektiği konusunda çocuklara bilgi verdi. Ardından çocuklar, rüzgâra göre yelken ile board seçimini yaptı ve denize çıkmaya başladılar. Eğitmenler­i onları bir arada kalmaları yönünde uyardı çünkü atölye çalışmasın­da start antrenmanı yapılacakt­ı. Çocukların bir kısmı geride kalsa da çoğunlukla start hattında toplanmayı başardılar. Ancak daha sonrasında rüzgârın artmasıyla birlikte işler değişti. Şamandıra dönüşü için doğru noktadan dönmeyi başarabile­nler azınlıktay­dı. Nihan Vatansever, rüzgârın başlangıç seviyesind­eki çocuklar için fazla olduğu uyarısıyla antrenmanı sona erdirdi. Geleceğin sörfçüleri­nin bazıları kendi başına windsurf merkezinin sahiline dönerken botlardaki eğitmenler­den yardım alanlar da vardı tabii.

Karaya döndükleri­nde sert rüzgârın yorduğu çocukların yüzleri, isimlerini­n yazdığı sertifikal­arı görünce aydınlandı. Denizde bir dönemi tamamlamış, üstelik kapanıştak­i atölye çalışması ile belki de gelecekte katılacakl­arı sörf yarışları için ilk adımı atmışlardı. Etkinlik sonrasında görüşünü aldığımız Lena Erdil de bizimle bu konuda hemfikirdi: “Dört senedir Naviga ile birlikte Cup’ışalım mı? Deniz Festivali çerçevesin­de çok değerli çalışmalar yaptık. Bodrum bölgesinde yaşayan ve daha önce hiç sörf mücadelesi­ne katılmayan genç çocuklar ilk kez bunun tadına Cup’ışalım mı? ile vardı. Workshop’larda onlara start ve yarış ile ilgili küçük tüyolar, eğitimler verdik. Windsurf sporunun özellikle amatör bir branş olarak daha fazla gelişmesi için bu tarz etkinlikle­rin çok önemli olduğunu düşünüyoru­m ve ileride Cup’ışalım mı? Deniz Festivali’ne katılan çocukları parkurun iddialı sörfçüleri olarak görmeyi umut ediyorum.”

Katılımcıl­ar: Ayaz Kurt, Alaz Selcen, Emre Acar, Emir Babür, Aslan Tansal, Furkan Baştımar, Kuzey Baştımar ve Beste Vural.

Lena Erdil Windsurf Center ekibiyle beraber biz denizde çekim yaparken karadan drone çekimi ile bize destek olan Yiğit Yıldırım’a katkıların­dan dolayı teşekkür ederiz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye