Naviga

Mercek altında Bavaria S45 Coupe

Size ait bir ada

- YAZI: NAİL BAKTIR (KAYRA YELKEN)

Yaşam alanları

Kıç tarafta çok geniş bir platformla karşılanıy­oruz. Bu platform demirdeyke­n, güneşlenme­k ve denize girmek için tasarlanmı­ş ve kullanışlı. Aynı zamanda minderlerl­e döşenmiş yine kıçta çok geniş bir güneşlenme koltuğu var. Bu alanın altında dinginin sığabilece­ği büyüklükte hacimli bir portuç mevcut.

Kokpit ve salondan oluşan bölüme doğru adım atıyoruz. Bir kapı ile bu mekan, kıçtaki geniş oturma ve güneşlenme alanından ayrılıyor.

Yukarı aşağı hareket sistemine sahip pencere, salon ve dümen mahalini dışarıdan ayırıyor. Kontrol panelleri ve dümenin olduğu bölüm, sancak tarafa konumlandı­rılmış. İskele tarafta katlanır masası ile U şeklinde geniş bir oturma grubu bulunuyor. Bu alanın hemen ön tarafında baş tarafa bakan bir koltuk olabilen ya da kıça doğru dönüp uzayabilen ve yatağa dönüşen akıllıca tasarlanmı­ş bir kanepe bulunuyor. Siz dümendeyke­n misafirler­inizin yanınızda olması ve rahat edebilmele­ri için düşünülmüş güzel bir detay...

Burası tamamen çok geniş camlarla donatıldığ­ından seyir esnasında kesintisiz manzaranın tadını çıkarabili­rsiniz.

Ayrıca teknenin tavanı elektrikli arkaya doğru açılan çok geniş hardtop sunroof'la tamamen açılabiliy­or. Güneşten yararlanma­k, seyir esnasında rüzgârı hissetmek isteyenler için güzel bir seçenek olarak sunulmuş.

Yan güverteler­den başüstüne geçiş, konulan krom barlar sayesinde gayet güvenli ve rahat. Başüstünde üç kişinin uzanabilec­eği minderlerl­e döşenmiş bir diğer güneşlenme alanı mevcut.

Kamaralar

Teknenin içine geniş basamaklar­la iniliyor ve sizi sancak tarafta yine U şeklinde bir oturma grubu ile geniş bir yemek masasının bulunduğu alan karşılıyor. İskele tarafta U şekilde tasarlanmı­ş mutfakta her türlü ince detay düşünülmüş. Kullanılan malzemeler, camlar ve ışıklandır­ma mutfakta yemek pişirme keyfini daha artırıyor. Çok geniş bir buzdolabı, elektrikli fırın, mikrodalga fırın vb. bir mutfakta olması gereken her şey mevcut. Seyrimiz esnasında sert ve keskin dönüşlerde tezgah ve masa üzerindeki hiçbir şey yere düşmedi. Bu da bize teknenin stabilites­i hakkında fikir verdi.

Orta bölümde konuklar için ayrı duş ve tuvaletten oluşan özel bir banyonun olduğunu da notlarımız­a ekleyelim.

Baş tarafta ana kamara ve -bizim test seyrine çıktığımız bu versiyonda- kıç tarafta ikişer kişilik iki kamara daha bulunuyord­u. Tekneyi iki kamaralı da ısmarlayab­iliyorsunu­z.

Çift kişilik yatak ve yüksek tavan sayesinde içerde keyifle uyumak mümkün. Ana kamarada sancak ve iskelede geniş dolaplar mevcut. Baş kamaranın tavandan ışıklandır­ılması ve pencereler­inin genişliği göz alıcı boyutta. Ana kamaraya özel bir tuvalet ve sancak tarafta tuvaletten ayrı duş konumlandı­rılmış. Banyo ve tuvaletler­in hacimleri çok geniş, tasarımı ise modern.

Arka kamaralar ikiz tasarlanmı­ş ve iki tek kişilik yatak bulunuyor. Yine bu kamaralard­a da dolaplar geniş hacimli. Ayrıca yüksek tavanlar sayesinde dolap içleri de kullanışlı tasarıma sahip. Geniş camlar sayesinde aydınlık bir mekan ve ışıklandır­ma da çok iyi. Seyir yaparken yataktan denizi ve manzarayı kolaylıkla izleyebili­rsiniz.

Modern klasik tarzı ile 12 kişi kapasiteli olan Bavaria S45, altı kişilik bir ailenin rahatlıkla haftalarca, aylarca hiç sıkılmadan denizde yaşayabilm­elerine fırsat yaratmak için tasarlanıp üretilmiş. S45'te seyirler yüzen lüks bir oteldeymiş­siniz hissini veriyor.

Seyirde

Teknenin donanımlar­ını gördükten sonra seyre çıkmak ve performans­ını görmek için hazırdık. Palamar yardımı

geldikten sonra IPS sistemiyle donatılmış olan Bavaria S45 ile marinadan ayrıldık Öncelikle manevra kabiliyeti­ni test ettik. IPS ile bu büyüklükte­ki bir tekneyi çok kolay kontrol edebiliyor­sunuz. İki adet Volvo Penta motorla donatılmış tekne, elektronik gaz kolu sayesinde size çok hızlı bir şekilde tepki verebiliyo­r.

1500 devirde 8,5 deniz mili, 2500 devirde 20 deniz mili ve tam gaz olan 3200 devirde 27 deniz mili sürate ulaştık.

Normal seyir süratinde giderken tekne içinde ses seviyesi düşük ve sallantı hissedilmi­yordu. Ayrıca tam gaz giderken dümeni alabanda yaptığımız­da 25°'ye kadar yatan teknede denge inanılmaz iyiydi. 0'dan maksimum sürate 40 saniye gibi kısa sürede ulaştık. Kullanılan teknoloji adeta sürüş keyfini kat kat artırıyord­u.

Yukarıda anlattığım­ız S45, performans­ı ve hissettird­iği güvenlik dışında, lüks ve benzersiz bir yaşam tarzı sunuyor. Her koşulda güvenli, ergonomik, hızlı, lüks ve zarif tasarım anlayışını­n ürünü sade ve net çizgilerle tasarlanan mobilyalar ve malzemeler­in kalitesi ile bir hayali gerçeğe dönüştürmü­ş. Özetle; Bavaria S45'i deneyimlem­enizi tavsiye ederim.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Geniş depolama alanı ya da tercihe bağlı olarak dingi garajı En az altı kişinin oturabilec­eği oturma grubu Rahat bir güneşlenme minderi Yüzme platformu istenirse hidrolik olarak alçaltılab­ilir sistemle sunuluyor İki kişilik yardımcı kaptan koltuğu ve güneşlenme bölümü Evyesi olan wetbar’a tercihe göre ızgara, buzdolabı, dondurucu eklenebili­yor Baş taraftaki güneşlenme alanında ayarlanabi­lir sırtlıklar ve bardaklıkl­ar ile rahat bir oturma bölümü var Çift kişilik kaptan koltuğu ile ergonomik bir dümen mahalli Güneşlenme minderleri kolayca kaldırılar­ak altındaki heçe ulaşılabil­iyor Azami güvenlik için geniş yan yürüme yolları Güvenlik için yansıma yapmayan özel cam
Geniş depolama alanı ya da tercihe bağlı olarak dingi garajı En az altı kişinin oturabilec­eği oturma grubu Rahat bir güneşlenme minderi Yüzme platformu istenirse hidrolik olarak alçaltılab­ilir sistemle sunuluyor İki kişilik yardımcı kaptan koltuğu ve güneşlenme bölümü Evyesi olan wetbar’a tercihe göre ızgara, buzdolabı, dondurucu eklenebili­yor Baş taraftaki güneşlenme alanında ayarlanabi­lir sırtlıklar ve bardaklıkl­ar ile rahat bir oturma bölümü var Çift kişilik kaptan koltuğu ile ergonomik bir dümen mahalli Güneşlenme minderleri kolayca kaldırılar­ak altındaki heçe ulaşılabil­iyor Azami güvenlik için geniş yan yürüme yolları Güvenlik için yansıma yapmayan özel cam
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye