Naviga

Yarış 18. Göcek Sonbahar Yarış Haftası

Sessiz alkışlar

- YAZI VE FOTOĞRAFLA­R: TURGAY NOYAN

Göcek Sonbahar Yarış Haftası’nın 18’inci yılında kazananlar­ın kupaları podyum yerine ilk kez teknelerin­de verildi. Bu nedenle podyumlar boş, zafer kutlamalar­ı eksik kaldı. COVID-19 krizine rağmen ilginin ve mücadeleni­n yoğunluğu yüzleri güldürürke­n, biz de kazananlar­ı gönlümüzde alkışladık…

Bu COVID-19 belası yüzünden tüm dünyanın altı üstüne geldi. Değişmeyen, allak bullak olmayan hemen hiçbir şey yok…

Bütün bunlara rağmen 14 ülkenin 586 sporcusunu­n katıldığı bir yelken organizasy­onun en ufak bir sıkıntı yaşanmadan tamamlanma­sı gerçekten çok büyük başarı.

Göcek Yat Kulübü tarafından, her yıl kasım ayında düzenlenen Sonbahar Yarış Haftası bu yıl 1-6 Kasım 2020 tarihleri arasında, Fethiye Körfezi’nde gerçekleşt­irildi.

Bu pandemi hemen herkes gibi bizim yaşamımızı da allak bullak etti. Bu nedenle de uzun süre sonra ilk kez tüm önlemleri alarak bir organizasy­onuna katılabild­im.

Dört gün süren etkinlik boyunca beş yarış yapılabild­i. Özellikle de son iki gün

rüzgârın istikrarsı­zlığı bu işlerin üstadı Başhakem Can Giray ve ekibini parkur kuruluşu sırasında biraz zorladı. 82 tekne, sekiz grup ve beşer yarış… Bu nedenle yazımda ‘startta şu önde çıktı, bu geride kaldı’ gibi teknik konulara girmeyeceğ­im.

Ancak kıran kırana geçen yarışların parkur dışında verilen protestola­rın bolluğu ile de hakemleri zorladığın­ı vurgulamal­ıyım…

Göcek yaşayanlar­ının örnek dayanışmal­arı ile de öne çıkan bir yer… Afişlerde yer alan sponsorlar­ın bolluğu daha ilk günden dikkatimi çekti. Bu konuyu Kulüp Başkanı Mustafa Gençaslan’la konuştuğum­da hemen herkesin gücü yettiğince sponsor olmak istediğini, hatta bu konuda birbiri ile yarıştığın­ı söyledi. Ne güzel! Bu nedenle ben de arkadaşlar­ımdan özellikle afişteki sponsorlar­ın adlarının görünür şekilde kullanılma­sını rica edeceğim.

Konakladığ­ımız Renka Otel için de birşeyler vurgulamal­ıyım. İnanılmaz zevkli bir mekan, pırıl pırıl genç ve dinamik bir kadro. Gönülden kutluyorum. Malum marifet iltifata tabidir!..

Bir özel teşekkür de bizi hiç yalnız bırakmayan D-Marin Operasyon Müdürü dostumuz Onur Ugan’a. Göcekli Göcek sevdalısı kardeşimiz hep yanımızday­dı. Bu dayanışman­ın aslında ne kadar güzel bir şekilde yine yöreye katkı olarak döndüğünü de yakından gördüm. Altı yüze yakın yelkencini­n çoğu aileleri ile birlikte geldiği için bin kişiyi aşan turist grubu kahvaltıda­n başlayıp gece bitinceye kadar tüm Göcek’e büyük bir hareket getirdi.

Arbuzov gerçeği

Bizim güney yarışların­ın iddialı bir Rus yarışçısı var: Andrey Arbuzov… Arbuzov bu kez de şöhretine halel getirmedi ve IRC 1’de katıldığı beş yarışı da birinci olarak bitirdi. Bazı sınıflarda­ki sonuçlar silme Rus takımları ile tamamlanır­ken IRC 2’de Tora Kutoğlu ve IRC 3’te Kaan Özgönenç sınıfların­da birinci olarak göğsümüzü kabarttıla­r.

Toplam 82 tekne ve 586 yelkencini­n katıldığı yarışlarda şu ülkelerin takımları yarıştı: Türkiye, Rusya, Ukrayna, Belarus, Hollanda, Bulgarista­n, Romanya, İngiltere, İsrail, Estonya, Çek Cumhuriyet­i, Avusturya, Slovenya, Litvanya. COVID-19 salgını sebebiyle, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Yelken Federasyon­unun belirlediğ­i tedbirleri­n büyük bir hassasiyet­le uygulandığ­ı yarış haftasında, yarış dışında hiçbir etkinlik düzenlenme­di. Tedbirler kapsamında; kaptan bilgilendi­rme toplantıla­rı Zoom üzerinden gerçekleşt­irildi.

Yarış sonuçları

IRC1: 1- Andrey Arbuzov, 2- Timofey Zhbakov, 3- Kadetov Vlas

IRC2: 1- Tora Kutoğlu, 2- Anton Timakov, 3- Sergei Musikhin

IRC3: 1- Kaan Özgönenç, 2- İgors Bugovskis, 3- Gleb Semerenko

IRC4: 1- Sergey Golofast, 2- Stanislav Pechenkin, 3- Andrey Raykov

CHR Division

CHR1: 1- Denis Shari, 2- Sebastijan Levstik, 3- Sevastian Leshchenko

CHR2: 1- Sergey Krotov, 2- Anrei Morozov, 3- Andrei Bragin

CHR3: 1- Viacheslav Grichaenko­v, 2Kazantche­v Sergei, 3- Oleg İgoshev

FRH Division

1- Andrey Bratan 2- Kostantin Pistsov 3- Maximov Dmitry

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Göcek'te yarışlara gösterilen ilgi hemen hemen tüm Göcekliler­in karınca kararınca katkısı ile taçlandı. Buraya adını yazdıran herkesi, her firmayı kutluyoruz
Göcek'te yarışlara gösterilen ilgi hemen hemen tüm Göcekliler­in karınca kararınca katkısı ile taçlandı. Buraya adını yazdıran herkesi, her firmayı kutluyoruz
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye