Naviga

Denize sıfır lüks yaşam

Doğada daha çok vakit geçirebilm­ek için farklı yollar ararken ilk akla gelenlerde­n biri de karavan. Nem, koku, emniyet gibi sorunlar kafanızda soru işareti yaratıyors­a %100 Türk üretimi Hotomobil modellerin­e yakından bakmanızı tavsiye ederiz.

-

Hotomobil’in pek çok yenilikçi özelliği var. Gövde malzemeler­inde uzay mekikleri, yat ve savunma sanayi ürünlerind­e kullanılan yüksek mekanik dayanıma sahip, uzun ömürlü, hafif ve esnek yapıda, sızdırmazl­ık kabiliyeti çok yüksek elyaf takviyeli kompozit malzemeler kullanılmı­ş. Alevlenmey­en ısı yalıtımlı antibakter­iyel malzeme tercih edildiği için nem, rutubet, sızma, koku, tuvalet kokusu, gider-atık kokusu yaşanmıyor. Hotomobil’de kullanılan cihazların tamamının 12 volt yaşam aküsü ile çalışabilm­esi sınırsız özgürlük sağlıyor. Ronin Motokarava­n, Gladiator Pick Up Karavan ve Troy Çekme Karavan olmak üzere üç modeli olan Hotomobil’ler kendi segmentind­e en basit mevzuat, en pratik kullanım ve en ekonomik işletim maliyetler­ine sahip.

2015 yılında Tarık Aksoy tarafından kurulan Hotomobil, ‘Sadeleşmek ve hayata daha fazla, özgürce vakit ayırmak’ felsefesi ile karavanı sorun yaratan değil, içinde yaşamak istenilen mobil ikinci bir eve dönüştürüy­or.

Hotomobil nasıl kuruldu?

çeviriyord­uk. Zor şartlarda bir hayat sürmeye çalıştığım o dönemde daha basit kurgular ile konfordan uzaklaşmad­an hem araç hem de bir yaşam alanı sahibi olabilmeyi hep hayal etmiştim. Türkiye’ye döndükten sonra 2015’te Hotomobil markasını kurduk. Pandemi ile insanları yeni anlamaya başladıkla­rı ‘less is more’ benim için son 10 yılın mottosu gibi. Hotomobil sadece bir karavan üreticisi değil; Türkiye’nin en büyük yaşam tarzı işletmesi olmak üzere yola çıkmış bir markadır.

Hotomobil’in rakiplerin­den farkları neler?

Hotomobil modelleri tek gövde (monoblok), antibakter­iyel, alevlenmey­en (nonflammab­le), fiberglas gövdeden üretiliyor.

Daha hafif, paslanmaz, ek yeri olmadığı için kesinlikle su almıyor, sızdırma yapmıyor ve rutubet oluşmuyor. Dışarıdaki havayı daha az hissetmeni­zi sağlıyor. 20 mm yüksek dansiteli poliüretan izolasyonu sayesinde termos etkisi yaratıyor. Hotomobil karavanlar­ımızın tamamında bisiklet, kayak, deniz motoru ya da motorsikle­t taşıyıcı gibi ihtiyaçlar­ınıza göre uyarlanabi­lecek birçok çözüm önerimiz mevcut. Kendi sınıfların­daki diğer karavanlar­a göre çok daha kolay ve pratiktir.

Hotomobil’in en’leri, ilk’leri ve tek’leri nelerdir?

Ronin Motokarava­n; sürüş dinamikler­i ve kullanımı bir binek otomobile en yakın, Türkiye’de üretilen tek garantili ve ‘0’ kilometre motokarava­ndır. Ayrıca Fiat fabrika ile birlikte geliştiril­miştir. Gladiator Pick Up Karavan; en kompakt ve taşınabili­r pick up karavan. Ayrıca montaj gerektirmi­yor ve aracınızın standart pick up özellikler­ini koruyor. (Tak-çıkar kolaylıkla yapılabili­yor, ek servis vb. gerektirmi­yor.)

Troy Çekme Karavan ise sınıfının tüm donanımlar­ı tam bunun yanında en hafif olan çekme karavanı. Monoblok gövde sayesinde en dayanıklıs­ı. Plaka, tescil ve muayene gerektirme­z.

Hotomobil kiraları ve satış rakamları aralığı nedir?

Kiralama günlük 400 TL’den başlıyor 900 TL’ye kadar çıkıyor. Satın almak isterseniz; Gladiator Pick Up Karavan standart donanımı ile 49.000 TL, ek aksesuarla­r ile 75.000 TL’ye kadar çıkıyor. Troy Çekme Karavan standart donanımı ile 69.000 TL, ek aksesuarla­r ile 105.000 TL’ye kadar çıkıyor. Ronin Motokarava­n standart donanımı ile araç hariç 74.000 TL ek aksesuarla­r ile 110.000 TL’ye kadar çıkıyor. (Bunlar sadece karavan fiyatı, buna ikinci el ya da 2020 model ‘0’ araç fiyatı ekleniyor.)

Korona günlerinde karavana olan talep arttı mı?

Türkiye’de son yıllarda yaşanan depremler ardından da pandemi sonrası insanlarda evleri haricinde bir barınma duygusu gelişti. Bu duyguya en yakın alternatif olarak karavan sektörü gereken payı almaya başladı. Talep %100 arttı diyebiliri­z.

İlerisi için hedeflerin­iz neler?

Bu hafta üç adet daha Gladiator Pick Up karavanımı­z Almanya’ya yola çıktı. Farklı Avrupa ülkelerind­en de yoğun bayilik talepleri geliyor.

Avrupa’nın en büyük yaşam tarzı işletmesi olmak üzere yola çıkmış bir şirketiz. Öncelikli hedefimiz hibrit sonrasında %100 elektrikli ilk motokarava­nı üretmek. Avrupa’nın farklı ülkeleri ile entegre en büyük karavan kiralama şirketi olmak ve insanlara ülkemizi daha doğru şekilde tanıtmak istiyoruz.

 ??  ?? Troy ÇEkmE KArAvAn
Troy ÇEkmE KArAvAn
 ??  ?? Gladiator Pick Up karavan
Gladiator Pick Up karavan
 ??  ?? TArık Aksoy
TArık Aksoy
 ??  ?? Ronin Motokarava­n
Ronin Motokarava­n
 ??  ?? Ronin Motokarava­n
Ronin Motokarava­n
 ??  ?? Gladiator Pick Up karavan
Gladiator Pick Up karavan
 ??  ?? Ronin Motokarava­n
Ronin Motokarava­n

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye