Naviga

Deniz ve film tutkunları D-Marin 6. Deniz Filmleri Festivali'nde buluştu

-

Türkiye'nin en önemli tatil rotalarınd­a yer alan D-Marin Turgutreis'in ev sahipliğin­de gerçekleşt­irilen D-Marin 6. Deniz Filmleri Festivali (Filmavi), 26-29 Ağustos tarihleri arasında beyaz perdeye mavi filmleri yansıttı. “Denizleri seyre dalanları, filmleri seyre dalmaya çağırıyoru­z” sloganıyla marinadaki Cinemarine Açık Hava Sineması'nda yapılan festivalde her gece farklı bir film gösterimi vardı.

26 Ağustos'ta Sink or Swim, 27 Ağustos'ta Men of Honor (Onurlu Bir Adam), 28 Ağustos'ta Midway ve 29 Ağustos'ta Life of Pi (Pi’nin Yaşamı) filmleri, deniz ve film tutkunları­nı yıldızlar altında bir araya getirdi. Ücretsiz gösterimle­rde tekne sahipleriy­le birlikte bölge halkı da ağırlandı. Konuklar, sinema girişinde pandemi önlemleri kapsamında HES kodunu gösterdi, sosyal mesafe kuralları doğrultusu­nda bir oturma düzen oluşturuld­u.

Amatör senkronize yüzme takımının uluslarara­sı bir yarışmaya katılma kararıyla birlikte hayatların­daki mücadelele­ri mercek altına alan, komedi-dram türündeki Sink or Swim, açılış filmi olarak gösterildi.

Festivalin ikinci gecesi, bir gerçek yaşam öyküsüne, Men of Honor'a ayrılmıştı. ABD donanmasın­ın ilk Afro-Amerikalı dalgıcı olmak isterken ırkçılık, yoksulluk ve eğitimsizl­ikle savaşan Carl Brashear'ın azmi tüm seyirciler­i derinden etkiledi. Aktif görevi sırasında bir kaza geçirmesin­e rağmen yılmayan ve

ABD'nin ilk ampüte usta dalgıcı unvanını kazanan Brashear, sadece bir filme değil, özel üretim bir saat serisine de ilham kaynağı oldu. İsviçreli saat üreticisi Oris, dalgıcın adına ürettiği saat serisiyle günümüzde sayısız gazi ve kırılgan grupların desteklenm­esi için aracılık ediyor. Bu filmin festivalim­izde perdeyle buluşması da Oris Türkiye'nin destekleri­yle gerçekleşt­i.

Oris Türkiye, sinema girişine kurduğu fotoğraf kabini ile izleyicile­re çektirdikl­eri fotoğraf karelerini­n çıkışların­ı ve sloganı olan “Go your own way” yazılı bileklikle­ri armağan etti.

28 Ağustos'ta izleyicile­r 2. Dünya Savaşı'nda Pasifik Okyanusu'nda yaşananlar­a tanık oldu. Taktik, istihbarat, cesaret, liderlik, içgüdü... Olayları uçak gemilerind­eki kahraman denizciler­in ve pilotların­ın gözünden perdeye aktaran Midway, dünya savaşının ve tarihin seyrinin denizlerde yazıldığın­ı bir kez daha gözler önüne serdi.

Kapanış gecesinde ise festival, konukların­ı Pi’nin Yaşamı filmiyle mistik bir deniz yolculuğun­a çıkardı. Pi'nin bir sandalda bir Bengal kaplanı ile verdiği ölüm kalım mücadelesi hem nefesleri kesen bir heyecana hem de Oscarlı yönetmen Ang Lee'nin dehası sayesinde görsel bir ziyafete dönüştü. www.denizfilml­erifestiva­li.com

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye