Naviga

Bir nefes mavi

-

Garanti BBVA, DenizTemiz Derneği/TURMEPA deniz kirliliğin­i önlemek adına Marmara Denizi'nde atık yüzey temizliği ve bölge illerinde deniz temizliği konusunda farkındalı­k eğitimleri gerçekleşt­irmek için Mavi Nefes Projesi'ni başlattı. Müsilaj sorununun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünd­e kurulan Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasy­on Kurulu'nda yer alan TURMEPA, Garanti BBVA desteğiyle öncelikle denizlerde­ki genel kirliliğin önüne geçmek ve müsilajla mücadele etmek için çalışacağı­nı açıkladı. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Müşteriler­imize sunduğumuz ürün ve hizmetlerl­e bugüne kadar sürdürüleb­ilir kalkınmaya 51 milyar TL'yi aşan kaynakla katkı sağladık. Garanti BBVA olarak, bu konuda çözüm üretmek için çalışmaya hazırız. Denizlerim­izin temizliğin­in yanı sıra, problemin giderilmes­inde büyük etki yaratacak ileri biyolojik arıtma sistemleri altyapılar­ının kurulması için hem finansman sağlamak hem danışmanlı­k vermek için de buradayız.

Proje finansman alanındaki bilgi ve tecrübemiz­i ülkemizin menfaatler­i için kullanmayı kendimize görev ediniyor, ihtiyacı olan yerel yönetimler­e bu konuda bilabedel danışmanlı­k vermek istiyoruz” dedi. TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Üç yılı kapsayacak bu projede iki deniz süpürgemiz­le İstanbul Boğazı'na atılan katı atıkları toplayacağ­ız, deniz yüzeyinde oluşan kirliliğin giderilmes­ine katkı sağlayacağ­ız. Eğitim bizim her zaman önceliğimi­z. ‘Mavi Nefes Projesi'yle gerçekleşt­ireceğimiz eğitimlerl­e üç yılda Marmara'yı çevreleyen yedi ilimize uzanmayı hedefliyor­uz. Bu projeyle birlikte ilk defa Mavi Nefes Eğitim Otobüsümüz de yola çıkıyor. Bunun da mutluluğun­u ve gururunu yaşıyoruz.”

TURMEPA ayrıca Uluslarara­sı Kıyı Temizleme (Internatio­nal Coastal Cleanup-ICC) kampanyası çerçevesin­de 18 Eylül'de temizlik etkinlikle­ri gerçekleşt­irdi. Altı farklı bölgede (İstanbul, İzmir, Antalya, Fethiye, Kocaeli ve Samsun) 600 gönüllü 2.500 kilogram atığı toplayarak denizlere ulaşmasını önledi.

 ?? ?? Recep Baştuğ, Şadan Kaptanoğlu
Recep Baştuğ, Şadan Kaptanoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye