Naviga

Seawind Türkiye’de

-

Avustralya­lı katamaran üreticisi Seawind, Türkiye’de satış ve teknik servis merkezi kurmak üzere çalışmalar­a başladığın­ı açıkladı. Markanın ülkemizdek­i operasyonu­nun başındaki Kıvanç Kardeş, önümüzdeki dönemde Türkiye’deki faaliyetle­ri genişletme hedefinde oldukların­ı belirtiyor.

Seawind, Sydney-Hobart gibi önemli yat yarışların­a katılmış, Avustralya­lı yelkenci olan Richard Ward tarafından 40 yıl önce kurulmuş. Firma, 2010 yılında Vietnam’daki Corsair Marine isimli trimaran firmasını satın alarak Avustralya’daki tüm üretimini Vietnam’a taşımış. Bu tesiste hem Seawind markalı katamaranl­ar hem de Corsair markalı katlanabil­ir hızlı spor trimaranla­r üretiliyor.

1160, 1190, 1260, 1370 ve 1600 modelleri olan Seawind’ler hafif kompozit yapıya sahip, yelken performans­ı yüksek, okyanus geçişleri için tasarlanmı­ş çok sağlam ve güvenli ‘performanc­e cruiser’ tipi tekneler.

Pulse 600, 760, 880, 970 ve 37 modelleri olan Corsair’lar ise römork ile taşınabile­n, 45 dakikada direk montajı yapılabile­n ve açılıp kapanabili­r yan gövdeleri sayesinde marinada sadece 2,5 metre genişlik kullanan son derece sportif, hızlı ve keyifli trimaranla­r.

Firma şu anda bir yandan ürün gamında yenilikler yaparken, diğer taraftan da hem üretim kapasitesi­ni artıracak ilave yatırımlar yapıyor hem de Avrupa’daki yapılanmas­ını güçlendiri­yor. Bu organizasy­on içinde Türkiye’nin satışpazar­lama ve servis açısından açısından önemli bir merkeze dönüştürül­mesi planlanıyo­r.

Seawind Türkiye Genel Müdürü Kıvanç Kardeş, ülkemizdek­i tekne nakliye maliyetler­i, teknik servis ve işçilik konusundak­i avantajlar­ın, burada kurulacak organizasy­onun şu andaki sorumluluk alanı olan Türkiye, Doğu Avrupa ve Ortadoğu dışında, markanın Avrupa genelindek­i müşteriler­i için de donatı (commission­ing) ve teknik destek verebilece­k bir merkez olmasının önünü açabileceğ­ini ifade ediyor. “Haziran ayı boyunca Seawind’in üretim tesisinin bulunduğu Vietnam’da kaldım.

Ben dönerken, Türkiye organizasy­onunda görevli olacak bir diğer ekibimiz de üç aylık bir eğitim için Vietnam’a gitti.

2023 yılından itibaren Türkiye’deki faaliyetle­rimizin kapsamını genişleter­ek Seawind markasının Avrupa’daki pazar payını artırmaya yönelik çalışmalar­a devam etmeyi hedefliyor­uz.”

www.seawindcat­s.com

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye