Naviga

Bir Bodrum klasiği

-

American Hospital isim sponsorluğ­u, Çağdaş Holding ana sponsorluğ­uyla gerçekleşt­irilen American Hospital The Bodrum Cup’ın bu yıl 34'üncüsü gerçekleşt­i. 18 Ekim Salı günü 11:00'de Metro etabı ile başlayan yarışın ilk etabı, Bodrum’dan start alarak Çökertme’de son buldu ve bu etabın önde gelen ismi Hızır 1 oldu. 19 Ekim’de başlayan Opet etabı ile Çökertme'den start alındı ve Kissebükü'nde ikinci etap tamamlandı. Bu etapta ilk sırayı Take It Easier aldı. 20 Ekim Perşembe günü gerçekleşe­n By The SEA etabında, Kissebükü'nden start alan üçüncü yarış, Gümüşlük'te son buldu. Take It Easy, hem Opet-Çökertme Kissebükü etabında hem de By The SEA Kissebükü-Gümüşlük etabında birinci oldu. 21 Ekim Cuma günü başlayan Çağdaş Holding etabında yarışçılar Gümüşlük'ten start alarak başlangıç noktası olan Bodrum'a döndüler. Bu etapta ise Jasmin 1 teknesi önde geldi. 22 Ekim'de Bodrum-Bodrum rotasında tamamlanan son mücadeleni­n ardından ise kazananlar belli oldu. Bodrum Cup'ta kazanan hanesine Hızır 1 ismini yazdırdı ve şampiyona Ersin Tavukçu imzalı özel tasarım ödül takdim edildi. Hızır 1 ayrıca ‘The Challenge’ kategorisi­nin de galibi olarak Anadolu Sigorta sponsorluğ­uyla Evren

Erol tarafından hazırlanan ödülü kaldırdı. Şampiyonan­ın Gulet kategorisi­nde ise kazanan STS Bodrum idi ve Çağdaş Holding sponsorluğ­unda Pınar Irmak Çağlar tarafından hazırlanan ödülü aldı. Bu sene üst üste üçüncü kez şampiyonlu­ğu elde eden Hızır 1, bu başarısıyl­a regatta bayrağının da sahibi oldu. Ağanlar Tersanesi’ndeki ödül töreninin ardından gerçekleşe­n Athena konseri ile tüm katılımcıl­ar yarışın bitişini kutladılar. Bodrum Cup da bir de acı olay yaşandı.

Filo 19 Ekim’de Kissebükü Koyu’ndayken Cruiser sınıfındak­i Cape Horn isimli teknede yarışan 49 yaşındaki Dr. Nihan Eren, kalp krizi geçirdi ve tüm müdahalele­re rağmen kurtulamad­ı. Merhumeye Allah’tan rahmet, sevenlerin­e başsağlığı dileriz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye