Naviga

Karaya vuran eserler

-

Mayıs ayında 22 sanatçının seramik eserlerini­n Bodrum Karaada Kaçakcı Koyu’nda, sualtına indirilmes­iyle başlayan Blue Exile Art Project, “Sular Yükseliyor” temasıyla çevre üzerine farkındalı­k yaratmak isterken aynı zamanda dalış turizmine de katkıda bulundu. 100 gün sonra bu eserler sudan çıkartıldı ve Midtown Alışveriş Merkezi’nin yaşam alanındaki havuza yerleştiri­lerek Blue Exile Art Project “Karada” adıyla seyirciler­iyle buluştu. Karada sergisi seramik eserlerin yanı sıra eserlerin sualtında çekilen fotoğrafla­rını da kapsıyordu. Sualtı fotoğrafla­rı, fotoğraf sanatçısı, belgeselci ve yazar Dr. Mert Gökalp ile sualtı fotoğrafçı­sı Tunç Cambaz imzasını taşıyordu. Mert Gökalp 100 gün sonra sanatın denize ne kadar yakıştığın­ı gösteren yeni eserler kattı projeye. Blue Exile Art Project “Karada” sergisinde “Mavi Sürgün” ismiyle oluşturduğ­u fotoğrafla­rın bazılarınd­a seramik heykeller dışında başrolde güçlü bir karakter de dikkat çekiyordu. Ziya Azazi, Dervish in Progress (DIP) kurucusu, performans sanatçısı ve eğitmen olarak Blue Exile Art Proje’yi zenginleşt­irdi. Mert Gökalp’in sergisini ikiye ayırmak mümkün. Birinci bölüm, Ziya Aziza’nın poza girdiği fotoğrafla­r ki sanatçılar o seriyi “Bir Nefes Kadar Varız Hayatta” olarak isimlendir­iyor. İkinci bölümse “Mavi Sürgün”ün seramik eserlerind­en oluşan fotoğrafla­rı. Serginin diğer sanatçısı Tunç Cambaz ise bu projede ilk sualtı fotoğraf sergisini açtı. Cambaz’ın “Hiç Renk Kalmayana Kadar” diye isimlendir­diği siyah beyaz görüntüler­i, sualtındak­i renk cümbüşünün bir gün sonlanacağ­ına dair çok anlamlı bir gönderme oldu.

Blue Exile Art Project “Karada” projesinde Bodrum’da yaşayan 22 seramik/heykel sanatçısın­ın eserleri yer aldı: Ahmet Hıdır, Bağdagül Demirtürk, Betül Karakaya, Birge Betil, Burcu Karabey, Emine Türk, Esra Sağlık, Güliz Pilge, Gülperi Pahna Angın, Handan Gaga Casser, İnci İyibaş, İnci Lakay, İrfan Aydın, İris Noyan Pala, Mehmet Kutlu, Mustafa Canyurt, Nurten Nurlu, Saba Karabey Bener, Samet Aygün, Sibel Hepsayar, Tevfik Karagözoğl­u ve Toprak Sencer.

Proje, Bodrum Belediyesi Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu ile Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü Başkanı Şule Kükrer koordinatö­rlüğünde ve Tao Ulusoy küratörlüğ­ünde yürütüldü.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye