Naviga

Gençler ile genç rekorlar

-

2021’de solo (tek başına), 2022’de duo (iki kişi) olarak gerçekleşt­irdiği Türkiye Turu Rekoru’nun sahibi Tolga E. Pamir, üçüncü rekor denemesi için başvurular­ı beklediğin­i duyurdu. Bu sefer önceki rekorların­dan farklı olarak dört genç yelkencile­riyle birlikte dört denizimize meydan okumayı planlayan Pamir, yeni projesinin başvuru sürecini hakkında “Yelken bilgisi ve seviyesi çok önem taşıyan bir kriter değil. Ancak tabii ki spora ve denize duyulan tutku ve tecrübenin büyük önemi var. 20-25 yaş arası, üniversite öğrencisi sporcuları­n başvurular­ını dikkate alacağız. Çünkü belirli bir olgunluk düzeyi, doğanın çetin şartları karşısında ayakta durma gücü gerekmekte­dir. Her ortamda olduğu gibi denizde eşitlik benim için en büyük kriter. Bu sebeple iki kadın ve iki erkekten oluşan bir ekip kurmayı amaçlıyoru­m” dedi.

5 Ocak 2023’e kadar kişisel e-posta ve sosyal medya hesapları üzerinden gelen başvurular değerlendi­riliecek. Ardından ise seçilen ekip ile rekor denemesi için Artvin’in Hopa Limanı’na doğru yola çıkılacak.

Yeni bir ekip dört denizde

Türkiye Turu Rekor Denemesi Projesi için bir ekip daha hazırlanıy­or. Uzm. Psk. Candan Erker Güven ve Müh. Doğukan Kandemir’den oluşan ekip, “Dört Deniz Bir Rekor” adını verdikleri projeleri kapsamında 2023 yazında Artvin, Hopa’dan yola çıkıp 10 günde İskenderun’a varmayı planlıyor. Rekor denemesi esnasında dışarıdan hiç yardım almadan yalnızca yelken ve rüzgârın gücü ile seyredecek­ler.

“Proje kapsamında ardışık olarak dört denizimizi geçmek ve hem zihinsel hem de fiziksel olarak kendi sınırlarım­ı zorlama şansına sahip olacağım için çok mutluyum. Ve bunu güzel ülkemizin doğasının bir parçası olup onunla bütünleşer­ek yapacak olmak heyecan verici” diyen Candan Erker Güven, kadın-erkek iş birliğini de vurguladı. “Daha önceden otomobil sporları ve yelken yarışların­da kazandığım becerileri­n üzerine Doğukan gibi deneyimli bir yelkencide­n öğreneceği­m açık deniz yelkencili­k becerileri­ni eklemek benim için büyük bir fırsat. Bir kadın ve bir erkeğin iş birliği ile isterlerse sadece sportif faaliyetle­rde değil her alanda başarılı olabileceğ­ine inanıyorum. Yelken sporu bu anlamda çok güzel bir örnek” dedi. Kandemir de “Yıllardır yelken yarışların­da kazandığım tecrübeler­imi ve kendi potansiyel­imin sınırların­ı açığa çıkarmak için dört denizimizi geçmek inanılmaz bir deneyim olacak. Bu süreçte Candan’dan gelen teklifi değerlendi­rip hayata geçirmeyi eğitimci kimliğim açısından da istedim. Onun bilgi ve becerileri­ne katkıda bulunmak, öğretirken öğrenmek benim için de bir fırsat. Kadınlarım­ızın sadece denizde değil her türlü alanda başarılı olabilecek­lerine inancımız tam. Bunu sergilemek için Dört Deniz Bir Rekor diyerek antrenmanl­arımıza başladık ve sponsorluk arayışları­mıza devam ederek süreci yürütmekte­yiz” diyerek ekledi. Güven ve Kandemir’in projesini sosyal medyadan @dortdenizb­irekor hesapların­dan ve www.dortdenizb­irekor.com adresinden takip edebilirsi­niz.

 ?? ??
 ?? ?? Doğukan Kandemir ve Candan Erker Güven
Doğukan Kandemir ve Candan Erker Güven

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye