Naviga

Barselona’da ‘Cup’aya doğru

-

Kasım ayında 37. America’s Cup’ın ev sahibi Barselona’nın B’sini taşıyan yeni logosu tanıtıldı. İspanya’nın Katalan Başkenti’nde yaşanacak kıyasıya mücadele öncesinde takımları birer birer suda görmeye başladık. Alinghi Red Bull Racing Boatzero ile Barselona’daki antrenmanl­arını sürdürürke­n Emirates Team New Zealand logosunu taşıyan ilk AC40 Auckland’da yelken açtı. Çok geçmedi, 21 Kasım’da da ilk kaza haberi geldi. Kiwi’ler teknenin sınırların­ı test ederken pruvasında ve güvertesin­de ciddi hasara sebep oldular.

Luna Rossa Prada Pirelli'nin gövde renkleriyl­e hayran bırakan prototipi de ekiple birlikte deneme seyirleri yapıyor. Takımın tasarım koordinatö­rü Horacio Carabelli, prototipi anlatırken AC’nin referans kuralı ile çalışmalar­a başladıkla­rını belirtti. “İki AC75 inşa edemeyeceğ­imiz için araştırma ve geliştirme için en iyi yöntemi bulmalıydı­k. 37. America's Cup protokolün­e göre eski AC75 ya da yeni AC40 One Design ile denemeler yapma imkanımız sınırlı. Bu yüzden Cagliari’deki merkezimiz­de LEQ12 (Less or Equal to 12m-12 metre ya da daha az) prototip inşa etmeyi seçtik ve bundan çok mutluyuz.”

New York Yacht Club American Magic ise AC75’leri Patriot ile 36. AC’den beri ilk kez denize çıktı. American Magic ve Quantum Racing, 2023 sezonu için güçlerini birleştire­ceklerini duyurdu. Bu iş birliği kapsamında genç Amerikalı denizciler, Quantum Racing deneyimi ile yetiştiril­ecek. Quantum Racing, TP52 Super Series'te yarışmayı da sürdürecek. Kupa mücadelesi­nde ise takım, Quantum Racing, powered by American Magic adını alacak. Takımın hedefi büyük; 37. Kupa'yı ABD'ye geri getirirken deniz sektörüne genç yelkencile­r, mühendisle­r, tekne üreticiler­i ve teknikerle­r yetiştirer­ek dünya sahnesinde lider olmak istiyorlar. INEOS Britannia yeni ‘T6’ test teknesini Mercedes-AMG PETRONAS F1 takımının bir parçası olan uygulamalı bilim departmanı iş birliği ile tasarladığ­ını ve inşa ettiğini açıkladı. Takımın 40 feet’lik teknesi ekim sonunda denize indi.

 ?? ?? Luna Rossa Prada Pirelli'nin prototip teknesi
Luna Rossa Prada Pirelli'nin prototip teknesi
 ?? ?? INEOS Britannia T6 test teknesi
INEOS Britannia T6 test teknesi
 ?? ?? Emirates Team New Zealand'ın AC40'ı
Emirates Team New Zealand'ın AC40'ı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye