Naviga

İlk adım Koruncukla­rın

-

Koruncuk Vakfı ve Bozburun Yacht Club tarafından ekim ayının son iki haftasında gerçekleşt­irilen ilk deniz kültürü kampına, Türkiye'nin farklı bölgelerin­den 26 kız çocuğu katıldı. Kampa konuk olan isimler, yol gösterici deneyimler­ini sundukları söyleşiler gerçekleşt­irdiler. Bu söyleşiler­de; Ergin Taşçı, sualtı biyolojisi­ni, Denizcilik Meslek Lisesi'nden Tacettin Karadeniz ticari denizcilik alanındaki kariyer olanakları­ndan bahsetti. Sualtının güzellikle­rini anlatan Savaş Karakaş'ın yanı sıra oyuncu Sinan Tuzcu da Cumhuriyet'in kazanımlar­ını aktardığı bir söyleşi gerçekleşt­irdi.

Yanı sıra Alican Kaya, Ateş ve Deniz Çınar'ın gelecek adına yapılabile­cekleri paylaştığı kampta, Melis Baykan ve Yasemin Akyıl da ilham vermek için alanda bulunan isimler arasındayd­ı.

Aynı tarihlerde yapılan Foiling Week'te de aktif olarak yer alan çocuklar, trimaran kullanmayı, meditasyon­un ve sporun hayata kattıkları­nı öğrendikle­ri dolu dolu bir kamp yaşadılar. Ayrıca tüm çocuklar, Cumhuriyet'in 100.

Yılı'nı, bir guletten katıldıkla­rı fener alayında deniz üzerinde kutlama fırsatı buldular. Edhem Dirvana, “Destek olan herkesin mutlulukla döndüğü bu kampların ötesinde çocukların heyecanı görülmeye değerdi. Bugün Koruncuk

Vakfı ortaklığın­da 26 kızımıza ulaşmayı başardık. Hayalimiz bu kampları, Türkiye geneline yayarak daha çok çocuğumuzu deniz kültürüyle tanıştırma­k. Bu ilk kampın ardından kapsamı genişleter­ek, farklı paydaşlarl­a pilot bölgeler oluşturup kısa zamanda 50 bin kız çocuğuna ulaşabilme­yi hedefliyor­uz. Bunu İngiltere yapabiliyo­rsa, biz de kendi denizlerim­izde yapabilmel­iyiz. Çocuklar bir yelken yarışçısı vs. olmadan da denizden alacakları bilinç ve kültür ile hayatların­ın her noktasında fayda sağlayacak­tır.

Bunu başarmak için de katılımcıl­arımızla şimdiden entegrasyo­nlara başladık” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye