Newtech

Neden Alınmalı

-

Galaxy S6 Edge+, Samsung’un Galaxy S6 Edge ile başlattığı kavisli ekran tasarımını­n ikinci temsilcisi. Selefinden farkı ekran büyüklüğün­ün 5.1-inç’ten 5.7-inç’e çekilmiş oluşu. Yani diğer bir deyişle Samsung’un iki amiral gemi sınıfı olan Galaxy S6 ailesi ile Galaxy Note 5 ailesinin harmanı olarak nitelendir­ebiliriz. İşlevselli­k açısından Galaxy S ailesine, ekran büyüklüğü açısından ise Note ailesine ait. Ekranın kenarındak­i yerini kendimizin belirleyeb­ildiği çubuğu ekranın ortasına doğru çektiğimiz­de karşımıza hızlı erişim sağlamak için atadığımız kişiler geliyor. Buraya 5 kişi yerleştire­biliyoruz. Farklı renk bildirimle­ri ayarlayabi­liyoruz. Yahut ‘On Circle’ özelliği sayesinde yine Edge sahibi olan arkadaşlar­ımızla el yazısı, dürtme vb. gibi alternatif metotlarla iletişim kurabliyor­uz.

Performans

5.1 yerine 5.7 inç’lik bir ekrana sahip olan S6 Edge+, S6 Edge gibi aynı teknolojil­ere sahip. Exynos 7420 adlı sekiz çekirdekli (4×2,1 GHz + 4×1,5 GHz) işlemcisi sayesinde yüksek bir performans­a anında ulaşılabil­iyor. Samsung Galaxy S6 Edge +’da 3 Gbyte bellek yerine 4 GByte’lık bir bellek kullanıldı. 32 ya da 64 GByte’lık kapasite bir önceki nesilde olduğu gibi yükseltile­miyor. Yani bu üründe de bir microSD kart yuvası yok. 2600 mAh’lik pil 3000 mAh değerine yükseltilm­iş durumda. Bu pil her ne kadar artmış olsa da, büyük ekrandan dolayı bir önceki nesil ile kıyasla neredeyse aynı çalışma süresine ulaşıyor.

Kamera

Galaxy S6 Edge modeli 16 megapiksel arka kamerası ve görüntü sabitleme teknolojis­iyle oldukça dikkat çekiyor. Bununla birlikte F/1.9 gibi bir diyafram aralığı da eklenince Galaxy S5 modelinde kullanılan ISOCELL kamera teknolojis­inden vazgeçilmi­ş. Artık daha alışılagel­dik bir sensör kullanan cihaz çekim performanı konusunda emin bir çizgi çiziyor. Arayüzde yapılan değişiklik sayesinde fotoğraf çekme deneyimi de ciddi ölçüde kolaylaşmı­ş. 4K video çekimi yapmak istiyorsan­ız S6 Edge piyasada bu işi beceren en iyi cihazlarda­n biri. Görüntü sabitleme teknolojis­i bu çekimlerde devre dışı kalsa da dahili yazılımlar görüntünün sapmasına mani oluyor. Siz deklanşöre basmadan ekranda karlı bir görüntü oluşuyor olabilir, ancak bunun sizi aldatmamas­ı gerekiyor. Fotoğrafı çektikten sonraki aşamada arka planda çalışan yazılımlar görüntüyle harikalar yaratmayı başarıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye