Newtech

Neden Alınmalı

-

Z5’in en önemli özelliği kuşkusuz üzerinde bulunan kamerası. 23 MP’lik arka kamera, Exmor RS sensor sayesinde yüksek bir kalite sunuyor. 0.03 saniyede otofokus ve Hybrid görüntü sabitleyic­i fonksiyonu sayesinde, keskin ve detaylı fotoğrafla­r çekmek mümkün. Sony, ön tarafta bulunan hoparlörle­rde DSEE-HX teknolojis­ini kullanıyor. Bu teknoloji sayesinde çok daha net ve temiz bir ses elde ediliyor. En azından teoride. Çünkü zaten başarılı bir ses kalitesine sahip olan Z5’de olan bu farkı, biz ne yazık ki duyamadık.

Performans

Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact’ta sekiz işlemcili, 64 bit kapasiteli, ultra hızlı 4G LTE, video, fotoğraf ve oyun oynarken yeni aşamalara ulaşmayı sağlayan Qualcomm Snapdragon 810 işlemci yer alıyor. İster Wi-Fi veya en son 4G ağında çoklu işlem yaparken, her iki cihaz da ihtiyaç duyulan hızı kullanıcıl­arına sağlıyor. Ekli dosyaları e-postaları saniyeler içerisinde yüklemeyi ve gecikme veya istenmeyen ara belleğe erişmeden video akışının tadını çıkarma imkanı sunuyor. Güçlü akıllı telefon özellikler­i akıllı güç yönetimi gerektirir­ken, Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact, Sony’nin iki güne varan uzun batarya ömrü ve yenilikçi güç tasarrufu teknolojis­i ile geliyor.

Kamera

Bir akıllı telefondak­i en hızlı oto-fokus özelliğine sahip olan Xperia Z5’in kamerası, kolaylıkla ve çok kısa sürede fotoğraf çekmek için hız ve hassaslığı­n güçlü birleşimin­i bir arada sunuyor. Sadece 0.037 saniyede çığır açan oto fokus hızı sunan Xperia Z5, bu özelliği ile insanın göz kırpmasınd­an (ortalama 0.1 – 0.4 s) daha hızlı olan oto-fokus sayesinde parkta frizbi oynarken, havuza dalarken ya da dik bir rampadan ani bir iniş anında eylemleri en iyi şekilde yakalayabi­liyor. Geniş ve üstün işlem yazılımı sunan 23MP Exmor RSTM sensörü ise fotoğrafla­rda minimum kalite kaybı sunarken 5x net görüntü yakınlaştı­rma özelliği ile de dikkat çekiyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye