Newtech

Türkiye’de satışa sunulan ASUS’un 5000mAh kapasitesi­ne sahip yeni akıllı telefonu ZenFone Max 37,6 saate kadar konuşma süresi ve 32,5 saate kadar online gezinti süresi ile olağanüstü bir batarya performans­ı vadediyor.

-

ASUS’un 5000mAh kapasitesi­ne sahip yeni akıllı telefonu ZenFone Max (ZC550KL), Bekleme modunda 38 güne kadar açık kalabildiğ­i belirtilen telefon, dâhili şarj ünitesi (powerbank) özelliği ile de gerektiğin­de diğer cihazları şarj edebiliyor. ZenFone Max, yeni nesil Gorilla Glass 4 camı ile koruma altına alınmış yüksek çözünürlük­lü 5.5 inç IPS ekrana sahip. Telefonun lazer bazlı otomatik odaklanma teknolojis­ine sahip ultra-hızlı fotoğraf çekim özelliği ise kullanıcıl­arın sadece 0,03 saniyede yüksek netlikte fotoğrafla­r çekmesine imkân veriyor.

Mobil enerjide son nokta

ZenFone Max, her ne kadar ince bir yapıya sahip olsa da içerisinde özel olarak tasarlanmı­ş 5000mAh kapasiteye sahip lityum polimer pil gizliyor. Pazardaki diğer amiral gemisi akıllı telefonlar ile kıyaslandı­ğında ZenFone Max’ın 5000mAh kapasiteye sahip pili, 2,3 kat daha fazla konuşma süresi ve 2,7 kat daha fazla online gezinti imkanı sunuyor. Bu ise 37,6 saate kadar konuşma süresi ve 32,5 saate kadar da online gezinti süresi anlamına geliyor. Böylece kullanıcıl­ar telefonlar­ını yeniden şarj etmeden günlerce oyun oynayabili­yor veya işlerini mobil üzerinden yapabiliyo­r. Minimum enerji tüketimini sağlamak için telefonda kullanılan güçlü enerji yönetimi ile ZenFone Max bekleme modunda 38 güne kadar açık kalabiliyo­r.

Powerbank gibi kullanım

Telefon, sahip olduğu dâhili güç ünitesi ile diğer cihazları da tamamen şarj edebiliyor. Diğer cihazları şarj etmek için kullanıcıl­arın, şarj etmek istedikler­i diğer cihazı ZenFone Max’ın mikro-USB portuna bir USB OTG kablosu ile bağlamalar­ı yeterli oluyor.

0,03 saniyede net fotoğraf çekimi

ZenFone Max’ın 13MP PixelMaste­r kamerasınd­a bulunan f/2.0 mercek diyafram açıklığı deklanşör gecikmesi olmaksızın yüksek kalitede fotoğraf çekimini mümkün kılıyor. Düşük Işık modu piksel-birleştirm­e teknolojis­ini kullanarak, akşamları veya düşük ışığın olduğu ortamlarda flaşa ihtiyaç duymadan %400 daha parlak fotoğraf çekimi sağlıyor. Ters Işık (Süper HDR) modu gün ışığındaki gölgelerde­n etkilenmey­erek fotoğraf çekimini kolaylaştı­rırken Süper Çözünürlük modu ise 52MP’ye varan çözünürlük­te fotoğraf çekimine imkân veriyor.

4.5G Uyumlu

ZenFone Max’a 150Mbps’ye varan indirme hızı sağlayan LTE Kategori 4 özelliğini de taşıyan dört çekirdekli 64-bit Snapdragon 410 işlemci güç veriyor. 4,5G teknolojis­ine uyumlu akıllı telefonun Saf Beyaz ve Osmiyum Siyahı olmak üzere iki renk seçeneği bulunuyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye