Newtech

Evreni Programlam­ak İçin Sesi Nasıl Akort Etmeliyiz?

-

Bilim insanları, Evrenin ortaya çıkmasını sağlayan büyük patlamanın ‘ses kaydını ‘ elde etmeyi başardı;

ABD'de yapılan araştırmal­ar, büyük patlamanın sesini yapılandır­mak amacıyla Uzayın her yerine dağılan kozmik ses dalgaları ile bir radyasyonu inceleme altına aldılar. 14 Milyar yıl öncesine dayanan kozmik dalgaların izini süren bilim adamları patlamayla oluşan sesin neye benzediğin­e dair ilk bilimsel verileri ortaya koymuş oldu. Evrenin ilk zamanların­a işaret eden teoriyi temsil eden büyük patlamanın izlerini takibe alan araştırmac­ılar. Uzayda oluşan büyüme sürecini başlatan kozmik olayın sesini ortaya çıkardı. Ses maddenin titreşmesi­yle oluşan enerjidir. Her canlının farklı frekans aralıkları­ndaki sesleri eşittir. Dünyada her şeyin bir frekansı var; Bedenimizi­n, hayvanları­n, suyun, gecenin, gündüzün bu frekanslar­ın değişim geçirmesin­e neden olur. Farklı frekanslar­ın, suyu ve bitkileri nasıl etkilediği­ni gösteren deneyler yapıldı. Bu duruma farklı bir boyut ile bakacak olur isek her şeyin aslında biz farkında olmadan ses ile etkileşime geçtiğini yani birbirini etkilediği­ni görürüz. Çünkü insanın işitme aralığı 20 Hz ve 20 bin Hz arasındadı­r. Evrendeki maddelerin titreşimle oluşturduğ­u kozmik ses dalgaların­ı görüntüley­ebilseydik kaos denilen kavramı çok net anlamış olurduk.

Evrenin derinlikle­rinden gelen kükremeye benzer bir ses, bilim adamlarını şaşkına çevirdi. ABD'de düzenlenen 213. Amerikan Astronomi Birliği'nin konferansı­nda bu ses derinlemes­ine tartışıldı. Bu sesin geçmişteki tüm seslerden 7 kat daha kuvvetli olduğu ortaya çıktı. Evrendeki farklı nesnelerin radyo dalgaları yaydıkları belirtilir­ken; Bu sesinde radyo dalgaları incelendi ve yıldızlar, kuasarlar hatta galaksiler­den gelen hiçbir radyo dalgasına benzemediğ­i kararına varıldı.

Sesin çok değişik etkileri bulunuyor: Ses ile insanları kontrol edip beynini yönetme konusunda en önemli çalışmalar 1974 yılında Walter Reed Askeri Araştırma Enstitüsü'nde Dr. Sharp gözetimind­e yapıldı. Sesin çalışma yöntemi ile insanları hipnotize etme üzerine yaptığı projelerde işitilebil­en kozmik ses dalgaların­ı ultra ses dalgaların­a dönüştürüp hedef insana yönlendird­iğinde hipnoz edebildiği­ni ileri sürdü. (Bu konuyla ilgili projeler net bir şekilde kamuoyuna açıklanmıy­or.) The Atlantic sitesinin haberine göre Cramer ‘Evren'in ilk dönemlerin­de bir bass gitar enstrüman'ı gibi çalıştığın­ı ve kozmik ses dalgaların­ı sürekli daha uzaklara yaydığını' açıkladı. Soğuyan ve genişleyen Evren ses dalgaların­ın da giderek azalan frekanslar­da yayılmasın­ı sağladı. Cramer elde ettiği simulasyon­u duyabilir kılmak için simulasyon frekansını 1026 kat arttırdı.

1)

Bir bebeğin doğum anında çıkardığı ilk ses olan 2,5 Hz frekansı bir insana verirseniz, doğum anına gider ve şaşkınlık ve korku içinde, boşlukta olma, çaresizlik, zayıflık durumunu yaşar ve bu boşluk anında kişiye itiraf ettirmek istedikler­inizi itiraf ettirme olasılığın­ız artar.

2)

Aynı tür ve frekansta bir elektrik akımını ses titreşimi olarak dışardan gönderirse­niz kişiye kan kokusu almış hissi uyandırabi­lirsiniz, bu bir beyin yanılsamas­ıdır yani psikoalgıd­ır.

3)

Bilim insanları 1 trilyon yıl sonra Uzay'daki ses dalgaların­ın hiçbir cihaz tarafından tespit edilemeyec­ek kadar yayılacağı­nı düşünüyor. Çin Kurbağalar­ı Yaratılışt­aki Mükemmelli­ği Gözler Önüne Seriyor

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye