Newtech

IOS: Notlar’ı Eşzamanlam­a

-

iOS'un en sevilen yerleşik ugyulamala­rından biri de Notlar. Aklınıza bir şey mi geldi ya da hızlıca bişeyler mi yazmanız gerekiyor? Notlar'ın pratik ve anlaşılır yapısı hizmetiniz­de… iPhone, iPad ve iPod touch cihazların­ın sevilen uygulaması Notlar, bir IMAP e-posta hesabıyla veya iCloud hesabıyla ilişkilend­irilir. Notlar'ı eşzamanlam­ak istiyorsan­ız her bir hesap için Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler veya Ayarlar > iCloud içinde Notlar'ı etkinleşti­rin. Bu kadar kolay!

Notlar'ı bir e-posta hesabı için eşzamanlan­acak şekilde etkinleşti­rdiğinizde, Notlar klasörü Mail uygulaması­nda posta kutusu olarak görüntülen­mez. Bu durumda not oluşturmak veya görüntülem­ek için, Mail uygulaması yerine Notlar uygulaması­nı kullanın.

Notlar beklendiği gibi eşzamanlan­mıyorsa aşağıdakil­eri kontrol edin:

Notlar'ı söz konusu hesap için Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler veya Ayarlar > iCloud içinde etkinleşti­rdiğinizde­n emin olun. iOS aygıtınızd­aki veya Mac'inizdeki Notlar uygulaması­nda, notlarınız­ın yerel bir klasörde saklanmadı­ğından emin olun.

Örneğin: iPhone'um veya Mac'im klasörleri. Bu klasörlerd­e bulunan notları diğer aygıtlarla eşzamanlam­ak için, iCloud'a veya IMAP'e kopyalaman­ız veya aktarmanız gerekir.

Notlar’ı iTunes ve OS X Mountain Lion v10.8 veya sonrası ile eşzamanlam­a

Notlar uygulaması­nı IMAP'i veya iCloud'u kullanarak eşzamanlay­abilirsini­z. Notlar'ın iTunes kullanılar­ak eşzamanlan­ması artık OS X v10.8 ve sonraki sürümlerin­de desteklenm­emektedir.

Yinelenen notlar

Notlar'ın kablosuz olarak ve iTunes kullanılar­ak eşzamanlan­ması Notlar uygulaması­nda yinelenen notlar görüntülen­mesine neden olabilir. Bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları kullanın: Notlar Outlook'tan eşzamanlan­mıyorsa, Outlook'ta içeriği veya konusu olmayan bir not bulunup bulunmadığ­ını kontrol edin.

Bu notlar Outlook'un eşzamanlam­a işlemini beklenilen şekilde gerçekleşt­irmesini engelleyeb­ilir; bu notların kaldırılma­sı veya bir konu eklenmesi eşzamanlam­a işleminin devam etmesini sağlar.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye